kos napsal:
Já mám Partnera 1,6 HDI 55kW. Řazení je opravdu velmi velmi tragické. Řazení je vyvrklané už od novoty a čím déle s ním jezdím tak mi připadne , že jde čím dál tužší. U nového auta ve 21.století bych čekal trochu něco jiného. A to nejsem nějak háklivý, neboť až do teď byl můj pracovní stroj Favorit. V řazení si ovšem nemájí co závidět a to i přes 18 letý věkový rozdíl. Co by ovšem mohl Peugeot závidět je lehkost s jakou jde u stárého Fáva spojka. Popojíždění s P v kolonách se po tom stává malé ...
Připojím se tedy také,protože již půl roku mám tu čest se blíže seznámit s tímhle motorem.Je to sice ve verzi Peugeot Expert,ale motor naprosto shodný.Ta spotřeba,kterou jste v tomhle testu dosáhli je přímo fantastická,já mám průměr za měsíc 8l/100Km a to s velmi lehkou nohou a prakticky prázným autem,jezdím v 90 % sám!Co se týká motoru,tak je to také tragédie-najeto 6000 Km/4X závada elektroniky!S hodnocením převovky souhlasím,přirovnal bych ji k převodovce š 120 po ujetí 100000Km a to beze strandy,prostě děs a hrůza.Brzdy jsou ovšem přímo excelentní(možná také díky ABS).Autorizovaný servis je naprostá kalamita,To co si tam dovolí,tak to snad není možné vůbec nikde!K té spotřebě ještě dodám,že nejsem žádný agresivní řidič(vzhledem k tomu jaké komponenty převážím,tak si to ani nemohu dovolit)a například se starou š.Felicií 1,3/50Kw jsem dosahoval průměrné spotřeby 5,4l/100Km!
Ještě dodám něco k té elektronice,kamarád se šel přeptat na práci ve firmě která dodává parkovací systémy pro automobilky.Pochlubili se mu tím jak levně nakupují,jedno čidlo běžně stojí 240 kč(VC cena )oni ale koupí náhradu z Číny-cena 8,40Kč za kus!!!Na dotaz jestli s tím nemají problém mu odpověděli-no někdy jo ale oni v každé zásilce pošlou 1000Ks na zmetky zdarma!A pro koho tam právě vyráběli?-no přece pro francouze(konkrétně Renault Laguna!)Dovětek byl,že pro WW už dávno nepracují,jak by také mohli že.