Středa 21.05.2008 19:49,
rada
Srovnávat 407 a C5 je spíše otázkou osobních preferencí. Ač jsou postaveny na stejném základu, přesto ( a nebo právě proto) se jedná o automobily s odlišným charakterem. Hledáte prostor a komfort-volte C5, chcete auto, které má šmrnc a sportovněji laděný podvozek-volte 407.
Je potřeba si do té 407 sednout a rozhodnout se dle osobních požadavků, zda vám ten prostor stačí čí nikoliv.(hlavně ten menší kufr). Taky záleží kde častěji jezdíte-na rozbitých cestách s lepenými fleky si 407 neví maličko rady s příčnými spárami. Na kvalitním povrchu se vám odmění supr svezením.(ikdyž-zažil jsem už i lepší sportovní podvozky, ale ne moc). Od skutečného sportovního svezení 407 maličko limituje i její vysoká hmotnost.
Motor 2,0 HDi je skvělá volba a oproti 1,6 mu nahrává do karet šestistupňová převodovka.(a je to dost znát) (při 115km/h točí motor nádherných 2000 ot/min). 2,2 (125 kW) má nevýhodu,že se nabízel až od poloviny roku 2006, takže zatím je cenově výš než zminovaných 350 000 Kč.
Porovnejte si taky výbavy. Základní se dnes nabízí již pod 300tis, ale vrcholná vás dostane o třídu někam jinam. Škoda jen, že navigace s harddiskem (30GB) se nabízela až od ledna 2007. Do té doby bez HDD.(ale dva druhy-monochromatický displej a nebo velký barevný s možností připojení externího zdroje(foťák,kamera...))
Ješte jeden fakt pro porovnání zmiňovaných dvou aut - Pokud si koupíte 407, budete mít stále ještě aktuální model.(změna se dá očekávat až tak za tři čtyři roky) Pokud zvolíte C5, budete mít již od června -"ten starý model" Což může taky zahýbat s jejich cenama.(ale možná toho by šlo právě využít)
Ptal jste se taky na spotřebu-dlouhodobě bez přemýšlení o jízdním stylu a využívání krásného zátahu motoru(mimo jiné-téměř bez turboefektu) se spotřeba pohybuje mezi 6,5 a 7 litry na 100 km. Jednorázově na delší cestě se dá bez většího problému dostat někam mezi 5,5 až 6 litrů.
Já osobně jsem neměl po půlroce užívání zatím s autem jediný problém. Vše šlape jak má, žádná chybová hlášení nebo jiné strašáky...
Pokud se budete držet základních pravidel při nakupování ojetiny, určitě vám 407 dobře a k radosti poslouží.
reagovat