anonym napsal:
Reknu to asi tak. Projed se v kazdem aute a pak se rozhoduj. Preji prijemny den.
Já bych jako alternativu doporučil BMW e39 s benzín. motorem, 523i,528i....symbioza komfortu a svezení je příkladná, ikdyž je vůz spíše tvrdší, cestuje se v něm velmi pohodlně. Benz. motory R6 netrpí častými závadami, rozvody řešené řetězem, a při slušném zacházení vydrží opravdu dlouho, ze závad nejčastěji asi vodní pumpa(cca 1200,-). Navíc vzhledem k výkonu a kultivovanosti chodu, je pardní i spotřeba od 6.5-11l, ale v průměru je to kolem 9,5l. Z mínusů můžu zmínit složitější nápravy, a tím pádem dražší údržba, podvozkové díly nemají na našich silnicích uplně příkladnou výdrž, ale je to dnes takový průměr. Z elektroinstalace nejčastěji zlobí jednotka ovládání ventilátoru, a vypadávaji segmenty displejů, jinak bývá bezproblémová. Navíc už se dá sehnat mnoho dílů z druhovýroby, a i designem v dnešní době nevypadá zastarale...a tyto vozy se dají sehnat už za slušné peníze a myslím, že se není čeho bát....svezl jsem se v různých autech, ale v zhledem k pořizovací ceně ojetiny vychází tento model velmi dobře. Na závěr jen přidám, že během dvou let provozu mám menší náklady na provoz než kamarád s octávií TDI, která má dlouhodobou spotřebu o 3 litry menší, ale už řešil na motoru dost věcí, tak ho to v celkovém součtu zatím vyšlo více, a to nemluvím o svezení
....myslím, že provoz auta není jen o spotřebě
Ale nejlepší je vůz vyzkoušet, třeba Vám BMW vyhovovat nebude