citace:
reakce na: LiborMB, 15.01.2021 11:00 (Je to zcela normální,proto má ...)
Ve 2019 jsem vybíral, co si koupím místo Mondea. Postupně jsem všechno tak nějak odpískal a po pěkně strávených 4 dnech s BMW 540i, které jsem dostal se 100km na tachometru a registrací den před vyzvednutím auta, jsem si myslel, že ho objednám. I jsem už měl doladěnou specifikaci s prodejcem. Na poslední chvíli měl kamarád ukecal, abych vzal Mercedes na milost a alespoň se na salon zašel podívat. Dopadlo to tak, že mi hned nacpali E350d, kterou měli jako předváděčku. Během první půl hodiny jsem se rozmýšlel, jestli jim to nezajedu rovnou vrátit, když jsem ještě stále v Hradci. Z ovládání, které má jinou filozofii, jsem byl nevrlý a nemohl jsem ani najít tempomat. Nakonec jsem to neudělal, dojel domů, dal si kafe a otráveně jsem si řekl, že když už to mám půjčený, že se teda pojedu projet. A ono se mi to nějak začínalo postupně líbit, v dalších dnech jsem zjistil, že jiné ovládání není vůbec špatně, ale naopak lepší. Jen to prostě Mercedes dělá jinak. No a 4. den jsem to přišel vrátit a rovnou jsem udělal objednávku na E400d 4matic T-modell. Respektive to hned nebylo úplně hned, ale ještě jsme s prodejcem řešili výbavu, provedení dekoru, barvy interiéru, jaké sedačky,... Tuším asi 2 dny jsme to ladili, cenovka se vyhoupla skoro na dvojnásobek základu a objednal jsem. Což jinými slovy znamená jen to, že pošlou zálohovou fakturu s finální specifikací, finální cenou a zálohovou částkou. Během půl hodiny z účtu odešlo 100K zálohy a pak 5 měsíců čekání. Chudáka prodejce z BMW málem trefilo, když jsem mu řekl, že jsem nakonec vzal Mercedes, protože mi přišel lepší a za stejné peníze více muziky. Doslova. Lepší výbava (víc výbavy), 4 roky záruky bez omezení km, zdarma servis 125tkm nebo 6 let (co nastane dříve). Rozdíl v ceně obou aut byl 2 tis. a Mercedes se výrazně více pochlapil výbavově, zárukou i servisem za stejné peníze. A ještě jsem měl z auta opravdu lepší pocit. Oboje jsem měl na 4 dny a s každým jsem najel okolo 1000km. A to už člověk něco pozná. Takové ty "zkušební" jízdy na půl hodiny jsou naprosto o ničem. Třeba Subaru jsem z úvah rovnou vyškrtnul, protože právě zapůjčení auta nebylo možné. Ale ono by to stejně nedopadlo, protože Outback se prostě nemůže měřit s E400d. Takže mě to ani nemrzelo.