Ahoj, kdo zná tyto vozy, dokáže rozlouknout oříšek
Ceed - ročníky v dané cenové relaci reznou, ne moc, ale klidně i dveře. Nejhoší jsou ale ceny dílů jako turbo, případně FAP filtru pokud je. Jako celek jde ale o spolehlivý vůz. Mě vadí hluk od kol, je to horší než u konkurentů, ale zase vadí to jen někomu.
Octávie II 1.9 TDI - povedený vůz, ale může také reznout(není vtip) a u kamarádů překvapivě odchází např. čidla ABS, tekl chladič, praskla pružina na zadní nápravě, odešel tempomat, prasklo zadní sklo a další pro mě překvapivé věci na koncern. Přitom podobný Golf tímhle netrpí a je o třídu! lépe odhlučněný. Moje rada je došetřit na obdobný Golf Variant 1.9 TDI, protože je tam kvalitativně velký skok
Bohužel morem Golfů V je automatická klimatizace, resp. krokové motorky lopatek atd. - pokud by to majiteli nevadilo, hledal bych s mech. klimatizací.
Megane III 1.5 Dci - zlobí jen drobnosti. Silně doporučuji 81kw verzi, které jede skvěle na tak malý objem a v ničem si nezadá s 1.9 TDI(pokud ji nějaký trouba nepřečipoval
) U Megane III je dobré nechat nastříkat podvozek, jinak karosérie nerezne. Startování kartou už nezlobí, vůz ma povedený podvozek a tak jedinou slabinou je průměrná odolnost na horších cestách. Já měnil pružiny, přední čepy a tlumiče, najeto mám 150tis.km. Pravdou je, že dávám kvalitní druhovýrobu a neznačkový servis, takže ceny jsou příznivé. Za mě Megane 3 má v sobě něco podmanivého díky komfortu, už si ani nevzpomenu na můj bývalý a jinak vynikající Focus II facelift 1.6 Duratec