Postnbu sem fotky mého Legacy SpecB, do kterého, když jsem stál jako poslední v koleně, narazil POlák se soupravou (osobák s podvalm a na něm auto, celková hmotnost cca 3500kg). On do mě, já do dodávky přede mnou a ta ještě do před ní stojícíhop Yarise. Takže auto z obou konců. Vypadalo to ošklivě, když jsem to nechal odvézt z HK do Subaru servisu, tak prohlásili hned "hmmm, tohle je na odpis". Auto bylo HAVPOJ. pak jsem to odvezl k nám domů a auto se začalo odstrojovat. Po počátečním stresu se zjistilo, že vše vlastně dopadlo suprově - jediné, co bylo hnuté, tak o 12mm pravý zadní roh auta - musel se rovnat zadní nosník. Zbytek absolutně v cajku, měřeno před i po rovnání na laserové stolici u Škoda Auto. Dokonce se nemusel měnit ani kytovat zadní blatník, porotože když se sundaly zdemolovaný 5. dveře, tak se sám narovnal! Čili vyměnilio se zadní čílko pod nárazníkem a hliníková výztuha, natáhnul se rpavý zadní roh, dal se předek (nárazník, oba chladiče, mask, hauba, PP batník, světlo). K tomu jsem uhádal zadní tlumiče výfuku, neb jeden byl lehce ohnutý a šel by ručně narovnat, ale nač, když platím pojistku. Čili, sumasumárum, oprava přišla včetně nástřiku na 298.000Kč a auto jezdí jak lsuk a nový majitel si libuje. Dostal totiž půl auta novou a nebyla poškozena žádná důlěžitá část, k tomu nový lak od BMW
Takže - tohle je lehký ťukanec, pokud není nic silně zkroucený... Nevěš hlavu a nech to opravit. Toto není na totálku. V každémmpřípadě to řeš zavčasu s pojiš´tovnou a důkladně vše nafoť jak zvenku, tak zeména zevnitř, až to budete odstrojovat. při prodeji se ti to bude náramně hodit.
Viz zde:
http://zdeny60.rajce.idnes.cz/Subaru_Legacy_SpecB_po_nehode/