BobanHTP napsal:
beast_regards napsal:
Dobrý den,Potřeboval bych poradit s výběrem nového auta do 300 tisíc, maximálně 350 - nové,žádné ojetiny. Potřebuji malé, spolehlivé auto, na cestu do práce, na nákup a v podstatě toto obyčejné lítání po okreskách. Najedu přibližně 750km měsíčně (30km denně)Nesmí být výrazně větší (hlavně širší) než VW Golf 4kové řady (ten mám teďka, uvádím ho jako odhad velikosti) - je to divný požadavek, ale moje garáž není nafukovací a větší auto poměrně malými vraty neprojede. Pokud možno silnější motor než obyčejný jednolitr - jedna věc kterou jsem nesnášel na Fabii kterou jsem měl předtím byla, že kombík 1,2ka trpěla při cestě do kopce. Člověk taky občas potřebuje trošku tu akceleraci aby byl rychle pryč z křižovatky nebo mohl někoho předjet. Na závodníka si ale hrát nehodlám.Měl jsem možnost vyzkoušet několik aut, v současné době se rozhoduji pro Suzuki Baleno (japonská auta by měly být jistota, měly by vydržet bez problémů, i když díly jsou trošku drahší)Jaké jsou vaše názory na auta v této cenové relaci, jaké by jste doporučili vy? Vyplatí se šetřit a kupovat co nejlevnější Dacii apod.
Ahoj, před pár měsíci jsem také vybíral auto, vyzkoušel jsem snad vše do 350tis.kč a finále skončilo Ford Focus 1.6 Ti-VCT(spolehlivé, bezpečné, atmosféra na krátké trasy a město jak ušitá) a Škoda Rapid Spaceback 1.2 TSI 66kw. Bohužel doma prošel jen Rapid dizajnem
Výsledek? Rapid už měl 3 velké reklamace a objevují se další a další pazvuky, už mě docela přestává bavit reklavomat to, s tím také Auto Škoda počítá. Rapid Spacebak je fajn praktické malé auto(podvozek velikostí R. Clio), má motor, který je příjemný na okreskách, ale do 1700 je mrtvý, takže ve městě se trápí řidič i motor
Z ještě menších aut mě asi nejvíce zaujal Ford B-Max s atmosférou 1.4
. Jinak Suzuki Baleno je výraběno v Indii a tak jsem jej rovnou vyloučil z výběru pro mě. Jestli Suzuki, tak spíše Swift a nebo přišetřit na Vitaru (od cca 370tis.kč.)
Bobane, po tom, jak často tu všechny strašíš a odstrašuješ od koupě mě docela překvapuje, že jsi koupil TSI rapida... I když musím uznat, že je to pro mě vzhledově nejatraktivnější škodovka... Pro tazatele to asi není úplně volba, protože si nemyslím, že přechod Golf IV do Rapida by byl přechodem do lepšího a Focus už může být moc velký... B-Max může být zajímá volba, protože díky zvýšené karoserii na stejném půdorysu se tváří prostornějí...