rataj napsal:
kupte si T5 budete jezdit za 10 litru na 100km min ani nahodou plus na 100 procent pocitejte tak s 0,5 az0,8 litru oleje na 1000 km
Mám 128kw 4motion,spotřeba paliva se opravdu pohybuje okolo 10-10,5l,ale vubec nejezdim nejak ekonomicky,naopak naplno využívám dynamiky která je velice slušná.Mnoho osobáků se diví,ovšem kdo s multasem bude jezdit pianko tak do 110km/h,dostane se mezi 8-9l,což je na skoro 2500kg vážící káru dost dobré.Spotřeba oleje je asi litr na 30000km,mám najeto necelých60000km a tak to vychází.Nevim kde jste přišel na tuto spotřebu oleje,to by ten motor byl dávno po smrti!Před koupí jsem samozřejmě zkoušel i M-B Viano,jenže před rokem ještě neměl 3.0cdi motor a 2.2 se mně jevila o dost hlučnější,což se potvrdilo i v několika srovnávacích testech v časopisech.Prostě jsem se s takovým zvukem motoru u poměrně luxusního vozu nedokázal smířit.Jinak se mně i Viano docela líbilo a je to potom už pouze otázka vkusu.Někdo tady navrhoval Carnival,někdy se mi zdá že někteří diskutující nezvládnou číst článek pozorně až do konce,když pisatel výslovně má zájem pouze o čtyřkolku.Nejsem žádným bojovníkem proti korejcům,dokonce jsem dva vlastnil (Hyundai Trajet),nejsou to špatná auta,ale je to proti multivanu opravdu jiná liga!A navíc se těžko prodávají.Jestli máte někdo nějaké jiné postřehy týkající se diskuze,rád se poučím.Díky a zdar!Marek