Chtěl jet zkratkou. Kamion málem skončil ve vodě a vysvobodila ho až odtahovka

Jana Kopecká - 25. 10. 2024
Řidič kamionu zažil u Ottova rybníku v Ostrově dramatické chvíle.
Řidič kamionu zažil u Ottova rybníku v Ostrově dramatické chvíle.
Řidič kamionu zažil u Ottova rybníku v Ostrově dramatické chvíle
Řidič kamionu zažil u Ottova rybníku v Ostrově dramatické chvíle
Pastí se pro řidiče kamionu stala úzká cesta vedoucí kolem Ottova rybníku v Ostrově na Karlovarsku. Do rekreačního místa zavedla šoféra navigace.  „Řidič nákladního auta vybaveného nejmodernější navigací se rozhodl to vzít zkratkou k cíli. Navigace ho nasměrovala na malou, nezpevněnou cestu, která se po několika minutách jízdy proměnila v úzkou pěšinu. Ačkoli řidič pochyboval o rozumnosti této trasy, důvěřoval technologii a pokračoval,“ informují ostrovští městští strážníci.
Případ se stal na začátku tohoto týdne. „Situace se stala kritickou, když se nákladní auto ocitlo na okraji rybníka. Půda pod ním se začala propadat a zdálo se, že každou chvíli skončí ve vodě. V tu chvíli už díky všímavosti občanů byla na místě hlídka městské policie, která zorganizovala záchrannou akci,“ pokračují ostrovští strážníci s tím, že na pomoc nešťastnému řidiči kamionu byla následně vyslána odtahová služba ze Sokolova, která disponuje velkým vyprošťovacím vozem.

Městská policie v Ostrov upozorňuje, že tento incident je důkazem, aby se řidiči ne vždy spoléhali slepě jen na navigaci. „Technologické zařízení, i když velmi pokročilé, nemohou vždy vyhodnotit skutečné podmínky na silnici. Důležité je také mít na paměti, že některé trasy, které se mohou zdát jako zkratky, nemusí být vhodné pro vozidla,“ uzavírají strážníci.
Tagy