Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Skútr je levný a skvělý parťák. Koupit se dá jako ojetý i za méně než 50 tisíc

Naše téma
Martin Pleva | 23.07.2024
dalších 13 fotek
Piaggio X10 | foto: se svolením EuroCycles
Prokličkovat ulicemi města a zaparkovat i na malé místečko. Nebo jen rychle naskočit u domu a zajet si na malý nákup chybějících potravin. To jsou jen některé z mnoha výhod, které přináší skútry. Jsou praktické, poměrně levné, mají nízkou spotřebu a některé se navíc dají řídit i s oprávněním na auto skupiny B. V dalším díle seriálu Deníku a webu TipCars.com jsme se podívali na nabídku skútrů v ceně do 50 tisíc korun.
Ať už chcete rychlý pohyb po městě, snadné parkování, vyhnout se MHD nebo si jen tak udělat radost, koupě skútru je tou nejlepší cestou. Člověk ani nemusí investovat velké částky, a přesto se mu podaří sehnat slušné pojízdné skútry. Mnozí zájemci pak jistě ocení i to, že skútry do 125 ccm s automatickou převodovkou se navíc dají řídit i s oprávněním na auto skupiny B.

„Na našem webu TipCars.com máme v celkové nabídce více než 300 skútrů, z toho přes 30 kousků si pořídíte do ceny 50 tisíc korun. Takže pokud jste ještě váhali s nákupem, není to potřeba, a i uprostřed léta si stihnete užít jízdu na tomto typu motorky,“ říká Marek Knieža, ředitel inzertního auto-moto webu TipCars.com.

V dalším díle seriálu jsme pro vás vytipovali čtyři skútry v ceně do 50 tisíc korun. Více se o nich dozvíte níže, prohlédnout si je můžete v naší fotogalerii.

Gilera Runner 50 SP
Gilera Runner 50 SP, zdroj: se svolením France Car


Náš první tip je na skútr Gilera Runner 50 SP, který se prodává za 24 900 Kč. V provozu je od roku 2010 a najeto má 17 tisíc kilometrů. Tato motorka má benzinový motor o objemu 49 ccm s výkonem 3 kW (4 PS). Ve výbavě najdete například automatickou převodovku, palubní počítač, otáčkoměr či elektrický startér.

Piaggio X10
Piaggio X10, zdroj: se svolením EuroCycles


Náš druhý tip je na skútr Piaggio X10, který se prodává za 49 000 Kč. V provozu je od roku 2012 a najeto má 76 tisíc kilometrů. Tato motorka má benzinový motor o objemu 350 ccm s výkonem 24 kW (33 PS). V rámci prodeje byl proveden servis skútru: vyměněna za novou byla přední pneumatika, zadní brzdové destičky, olej i filtr.

Malaguti RS 500
Malaguti RS 500, zdroj: se svolením AutoReVL


Náš třetí tip je na skútr Malaguti RS 500, který se prodává za 45 800 Kč. V provozu je od roku 2011 a najeto má 46 tisíc kilometrů. Tato motorka má benzinový motor o objemu 493 ccm s výkonem 30 kW (41 PS). Ve výbavě najdete například automatickou převodovku, imobilizér, palubní počítač, poznámka, nově byl vyměněn motorový olej, filtry a variátor.

Akumoto ZQTD-690
Akumoto ZQTD-690, zdroj: se svolením Auto Nepomucká


Náš čtvrtý tip je na skútr Akumoto ZQTD-690, který se prodává za 19 900 Kč. V provozu je od roku 2013 a najeto má 3 tisíce kilometrů. Tato motorka má elektromotor s výkonem 2 kW (3 PS). Ve výbavě najdete například lithium-iontovou baterii se životností 100 000 km, kufry či hlavní stojan.

Kompletní nabídku ojetých aut a motorek najdete ZDE.
Na co si dát pozor při koupi ojetého auta? A jak ojeté auto rychle prodat?
• Na tyto a další zajímavé otázky odpovídal šéf inzertního auto-moto webu TipCars Marek Knieža. 
• Podívejte se ve videocastu Deník s nadhledem na jeho rady a doporučení.
Proč je výhodné hledat auto na webu TipCars.com?
• Výhodou je samotný systém vyhledávání, který je postaven tak, ať je co nejvíce komfortní pro každého uživatele.
• „Sledovali jsme, co lidé na našich stránkách nejvíce zadávají a hledají, a tyto jejich nejčastější požadavky jsme jim nabídli ve zjednodušené předvolbě. Víme, že se hlavně hledá značka, model, cena do určité výše, rok výroby, motor či převodovka. Méně už dneska lidé řeší stav kilometrů, protože v tomto údaji se dříve v inzerátech dost lhalo,“ vysvětluje ředitel TipCars.com Marek Knieža.
• Inzertní auto-moto web TipCars.com umí každému najít auto i podle dalších detailů a přání, třeba s vyhřívanými sedadly, s automatickou převodovkou nebo s tažným zařízením. Můžete si vybrat i více aut a pak je navzájem srovnávat na takzvaném „parkovišti“. A pokud zrovna nenajdete vůz podle vašich představ, založíte si na webu „hlídacího psa“, který za vás pohlídá nové inzeráty a upozorní vás na ně.
• Podrobnější informace k mnoha modelům starších aut i jejich hodnocení odborníkem můžete najít i ve speciální rubrice Poradna TipCars, kterou najdete ZDE.
TipCars.com patří do skupiny Vltava Labe Media, která vydává i regionální Deník. 
Hodnocení článku
4.5 z 5 (90%)
Hodnoceno: 2x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů