Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Do Černošína se sjely veterány. Nejstarší byl Essex Super Six z roku 1929

Naše téma
Zdeněk Vaiz | 16.07.2024
dalších 44 fotek
3. roční setkání historických vozidel v Černošíně na Tachovsku. | foto: Deník/Zdeněk VAIZ
Zhruba 120 historických vozidel se o víkendu sjelo do Černošína nedaleko Stříbra. Majitelé a obdivovatelé automobilů a motocyklů staršího data výroby se takto potkali potřetí. Nejstarším účastníkem byl Essex Super Six z roku 1929.
S nápadem uspořádat v Černošíně přehlídku veteránů přišel Luboš Ent, který sraz pořádá s dcerou Kateřinou. „Oba máme rádi stará auta a nějaká i vlastníme,“ usmívá se spolupořadatelka Kateřina Entová.

3. ročník setkání historických vozidel v Černošíně na Tachovsku:

„Já mám tříkolku Velorex a k tomu pionýra jedenadvacítku. Táta pak čtyřkolového Velorexe a žigulíka. Nápad přišel spontánně od táty a tak trochu mě do toho zatáhl,“ usmívá se pořadatelka a pokračuje: „Máme velikou radost, jak se postupně zvyšuje účast. Při prvním ročníku se podařilo svolat asi 20 aut, při druhém ročníku jich byla šedesátka a letos máme 108 aut a 18 motorek.“

Účastníci změřili své schopnosti v několika soutěžích, například ve sborce karburátoru na čas. Ti nejrychlejší to zvládli pod půl minuty. Následně vyrazili na spanilou jízdu. Ta měřila 43 kilometrů a vedla okolními obcemi. „Rádi bychom v těchto srazech pokračovali a vždycky v polovině července uspořádali další ročník,“ dodala Kateřina Entová.
Hodnocení článku
5.0 z 5 (100%)
Hodnoceno: 1x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů