Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Mazací tramvaj s formulí „na zádech“ brázdí Prahu. Láká na adrenalinovou show

Naše téma
Natálie Tvrdíková | 14.08.2024
další 4 fotky
Tramvaj "mazačka" s Formulí 1. | foto: se svolením Red Bull CZ
Když se po pražských ulicích prožene tramvaj s formulí na svých zádech, není to sci-fi, ale realita. V těchto dnech totiž Pražskými ulicemi projíždí speciální tramvaj „mazačka“ s monopostem Formule 1, která má za cíl nalákat všechny fanoušky rychlých kol na jedinečnou akci Red Bull Showrun. Na tramvaj s formulí můžete natrefit až do čtvrtečního večera, samotná akce se pak koná v sobotu.
Toto unikátní spojení městské dopravy a motoristického sportu láká fanoušky na nadcházející Red Bull Showrun presented by foodora. Adrenalinová show proběhne v sobotu 17. srpna na Rohanském nábřeží v Karlíně.

Spojení pražské ikonické „mazačky“ s monopostem F1 je unikátní atrakcí, která potěší nejen fanoušky městské dopravy, ale také motoristické nadšence.

„Partnerství DPP a Red Bull je krásným příkladem funkčního a vzájemně prospěšného spojení sil dvou silných značek a firem ze dvou na první pohled naprosto odlišných světů. Spoluprací mazačky – ikonické pražské tramvaje – a monopostu formule vzdáváme hold oběma technologiím, jejich konstruktérům, technikům, kteří se o ně starají, a v neposlední řadě i řidičům,“ říká Petr Witowski, předseda představenstva a generální ředitel DPP.

Zajímavá kombinace technologií
Mazačka, jak se tato speciální tramvaj nazývá, je navržena pro údržbu tramvajových tratí v Praze. Je vybavena velkou cisternou, která zvlhčuje zatravněné koleje, a jejím hlavním úkolem je mazání kolejových oblouků, což zajišťuje hladší provoz a snižuje hluk.

Od svého nasazení do provozu v roce 2015 si získala mnoho fanoušků a stala se nepřehlédnutelnou součástí pražské dopravy, zejména během vánoční sezóny, kdy se objevuje v ulicích se sváteční výzdobou.

Aktuálně se mazačka převlékla do modrého kabátu a namísto obvyklé cisterny na ní můžete vidět závodní monopost RB18, který v roce 2022 pilotovali Max Verstappen a Sergio Pérez za tým Red Bull Racing.

Tento unikátní náklad byl na tramvaj umístěn pomocí speciálního jeřábu, a nyní se vydává na cestu Prahou, aby byl vidět na co nejvíce místech. Fanoušci ji mohou zahlédnout na mnoha známých pražských zastávkách, včetně Strašnic, Vršovic, I. P. Pavlova, Karlova náměstí, Staroměstské, Letné a dalších.

Drifty a kaskadéři
Tato neobvyklá tramvaj je však pouze předzvěstí velkolepé show, která Prahu čeká tuto sobotu. Během Red Bull Showrun presented by foodora usedne do monopostu RB7, s nímž Sebastian Vettel získal světový titul, slavný pilot David Coulthard.

Na Rohanském nábřeží v Karlíně předvede publiku, co tento ikonický vůz dokáže. Kromě burácející Formule 1 se diváci mohou těšit také na driftovací show a kaskadérské jízdy na motorkách. Akce startuje v sobotu 17. srpna ve 14 hodin.

Celou akci, která slibuje adrenalinový zážitek, podporují nejen Red Bull, ale také další partneři, včetně foodory, Lidlu, Visy a T-Mobile. Mediálním partnerem je TV Nova. Pro více informací navštivte web RedBull.cz/showrun.

Kde a kdy spatřit tramvaj s F1
Mazačka s formulí je v pražských ulicích k vidění od pondělí 12. srpna do čtvrtka 15. srpna 2024. V provozu bude denně od 7:30 do 23:30, přičemž její trasa trvá přibližně hodinu a půl.

Přesné časy a zastávky, kde ji můžete vidět, jsou dostupné na webu Dopravního podniku Praha.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů