Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

VIDEO: Takhle to vypadá, když se z cisterny vylije a následně vzplane LPG

Naše téma
Dominik Valášek | 12.02.2018
Rozlité LPG na dálnici způsobilo ohnivé peklo. | foto: LiveLeak
Mrazivé video se objevilo na serveru LiveLeak. Záběry z palubní kamery ukazují nehodu na čínské dálnici, při které se z cisterny vylil zkapalněný ropný plyn (LPG). Ten se následně vznítil, a i když naštěstí nikdo nepřišel o život, situace vypadala naprosto děsivě.
Na začátku videa vypadá situace vcelku nevinně. Nabouraný kamion je zaparkován u pravé krajnice, ovšem co už vidět není, to je rozlité LPG všude kolem, které uniklo z cisterny. Namísto toho, aby auta nejblíž celé nehody spořádaně odcouvala pryč, rozhodl se řidič Mazdy (na záběrech vpravo), že se na místě otočí.

Těžko říct, co přesně vznítilo LPG rozlité pod autem, ale prakticky okamžitě se rozpoutalo peklo. Oheň se neskutečnou rychlostí rozšířil a couvající auto s kamerou zdolalo několik desítek metrů, než vyjelo z míst obklopených plameny.

Velké štěstí měli také zmatkující lidé z bílého vozu vpředu. Ve chvíli, kdy se vše okolo ocitlo v ohni, místo aby začalo auto couvat, otevřely se dveře a posádka se jala utíkat po svých.

Jak bylo řečeno již v úvodu, nikdo při incidentu nepřišel o život. Posádky okolních aut utrpěly drobnější zranění a popáleniny. Nejhůř ale dopadl řidič cisterny, který byl popálen asi na polovině těla.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů