Manželka Marka Zuckerberga má nový mamacar - na míru postavené Porsche Cayenne

Viola Procházková - 15. 10. 2024
Mark Zuckerberg nechal přestavět Porsche Cayenne na minivan pro svou manželku Priscillu Chan.
Tři řady sedadel, osmiválec a výkon 650 koní. I tak může vypadat rodinné auto pro rozvoz dětí po školách a kroužcích. Alespoň pokud jste miliardář jako Mark Zuckerberg, pro kterého slovo „nemožné“ neexistuje. Unikátní přestavba Porsche Cayenne pro jeho manželku a děti je důkazem faktu, že pokud máte dost peněz, můžete si navymýšlet takřka cokoliv.
Mark Zuckerberg, zakladatel sociální sítě Facebook a pátý nejbohatší člověk na světě, jehož jmění se podle webu Statista odhaduje na 174,5 miliard dolarů, se rozhodl originálním způsobem splnit přání své manželky Priscilly Chan, která zatoužila po rodinném MPV.

Žádné velkoprostorové auto na trhu zjevně nesplňovalo Zuckerbergovy představy, proto se obrátil na dílnu West Coast Customs, která v letech 2004-2007 zajišťovala přestavby ojetin pro Pimp My Ride, pořad stanice MTV.

Jako základ posloužilo SUV Porsche Cayenne Turbo GT s osmiválcem, dvěma turbodmychadly a působivými parametry - výkonem 660 koní a točivým momentem 850 Nm.

Úpravy navrhl sám Zuckerberg
Mezi B-sloupkem a C-sloupkem bylo auto prodlouženo, dostalo delší střechu a elektricky posuvné dveře po vzoru pravověrných minivanů. Z instagramového postu, kde se dvojice svým přírůstkem pochlubila, vyplývá, že úpravy navrhl sám Zuckerberg.

V kabině se nyní nacházejí tři řady sedadel a dostatek prostoru pro jeho ženu i tři dcery.



V garáži i Porsche 911 GT3 Touring
Aby Mark neodešel s prázdnou, společně s prodlouženým Cayennem přidal do rodinné garáže také Porsche 911 GT3 Touring, které barevně ladí s manželčiným vozem. Zajímavostí je, že si vybral auto s manuální převodovkou, což je ve Spojených státech přinejmenším neobvyklé.

Porsche se v roli rodinného minivanu objevilo zatím jednou v historii. V roce 2018 automobilka postavila koncept Renndienst, který měl v kabině šest míst k sezení a zvenčí se podobal klasickým minivanům, byť v poněkud futuristickém kabátku. V současnosti ho můžete vidět v nově otevřeném Porsche Studiu v Singapuru.

Tagy