Prémiová jízda pro nejmenší. Značka Thule představila své první autosedačky

Viola Procházková - 10. 10. 2024
představení nových autosedaček Thule
představení nových autosedaček Thule
V nabídce je základna Isofix, vajíčko pro kojence Thule Maple a sedačka pro batolata Thule Elm.
+ 4
Na základnu Isofix lze sedačku položit v jakémkoliv úhlu, kontrolní panel pak potvrdí správnou instalaci.
Otáčení sedačky na základně usnadní vytahování z auta.
Venku z auta je sedačku možné polohovat do lehu.
Vajíčko je kompatibilní s podvozky kočárků Thule s použitím adaptérů.
Perfektní ergonomii ocení i maminky po císařském řezu, které mají potíže se zvedáním těžkých předmětů.
Sedačky společnost Thule testovala ve svém vlastním testovacím centru v simulacích i crashtestech.
Nejpřísnější bezpečnostní kritéria, ale i mimořádná uživatelská přívětivost, která ulehčí život aktivním rodičům. To jsou hlavní lákadla autosedaček, s nimiž právě vstupuje na trh švédská společnost Thule.
V ČLÁNKU NAJDETE
Jméno Thule si spojujeme v první řadě se střešními nosiči a také se stylovými, ale odolnými a chytře navrženými zavazadly. V roce 2013, kdy společnost koupila kanadskou firmu Chariot, však značka Thule vtrhla se vší parádou do segmentu cestovních potřeb pro děti.

V jejím portfoliu dnes najdete vynikající kočárky, cyklosedačky a od letoška i autosedačky pro nejnáročnější zákazníky. Jejich bezpečnost testuje Thule ve vlastním středisku a před uvedením na trh byly provedeny tisíce simulací i reálných crashtestů, nové autosedačky tedy vyhoví i nejpřísnějším bezpečnostním standardům.

Zástupci značky své novinky představili na veletrhu For Baby, u prodejců Thule budou autosedačky k prodeji od 14. listopadu.



Správná instalace je základ
Ani ta nejlepší sedačka by nemohla dobře odvádět svou práci, pokud by nebyla správně nainstalována v autě. Pro tyto účely přichází Thule hned s několika prvky hlídajícími ukotvení základny Isofix, která je společná pro dvě počáteční velikosti autosedaček.

V první řadě je to páka, s jejíž pomocí se celá základna pevně uchytí k isofixovým držákům sedadla. Nejzajímavější inovaci pak představuje panel s diodami, které označují základní kotvící body. Pokud svítí zeleně, proběhla instalace ve všech bodech správně, naopak při indikované chybě se rozsvítí červená a zazní i zvukový signál.

Thule představuje své novinky na emotivním videu:
Panel je napájen dvěma AA bateriemi, které by měly při běžném užívání vydržet zhruba dva roky. „Zejména rodiče prvního dítěte jsou při instalaci autosedačky často nejistí a světelná a zvuková signalizace je pro ně skvělou kontrolou,” vysvětluje význam indikátorů Beatrice Ravik Janzon, produktová manažerka kategorie dětských výrobků.

Pohodlná manipulace se sedačkami
Kromě prvotřídní bezpečnosti si Thule zakládá i na uživatelské přívětivosti a snadném ovládání. Sedačku je například možné na základně otáčet, přičemž ji rodič může ukládat v jakémkoli úhlu - to se hodí například na parkovištích, kde není možné dveře auta úplně otevřít. Správné upevnění pak potvrdí jasné cvaknutí. Při návrhu ergonomie mysleli v Thule i na kondici novopečených maminek, které mají například po císařském řezu potíže se zvedáním těžších předmětů. I pro ně by mělo být ovládání všech prvků autosedačky bezpečné a pohodlné.

Kojeneckou sedačku Maple, určenou pro nejmenší děti do věku 15 měsíců nebo hmotnosti 13 kg, lze samozřejmě upevnit i na podvozek kočárků Thule, čímž odpadá nutnost miminko po dojetí do cíle budit a přenášet do korbičky. Sedačka samotná nabízí i pohodlnou polohu vleže (ta je z bezpečnostních důvodů za jízdy v autě nemožná), ve výbavě má stříšku s maximální sluneční ochranou, dokoupit můžete například nánožník, pláštěnku nebo síťku proti hmyzu.

Pokračovací sedačka Elm, rovněž kompatibilní s isofixovou základnou, usadí děti od 6 měsíců do 4 let nebo 18 kg. Už teď pracují vývojáři na dalším modelu Palm, určeném pro větší děti, který nabídne kromě bezpečného cestování třeba i držák na pití a pohodlné opěrky na nohy.

A jaké budou české ceny? Isofixová základna, společná pro modely Maple a Elm, vyjde na 7390 korun. Novorozenecké „vajíčko“ Thule Maple má doporučenou cenu  6990 korun a sedačka Elm pro batolata 10 900 korun.
Tagy