rohYpnol napsal:
Nečetl jsem zde všechny příspěvky. Zkušenost pěkně sepsaná, čtivá. Daný model se tu zřejmě jen tak neobjeví.
S klidným srdcem můžu napsat, že o daném segmentu si můžu nechat zajít chuť a vůbec se za to nestydím. Vydělávám poctivou prací a výdělky tomu odpovídají... Tedy o voze nemíním debatovat.
Co mě ale zaráží, je přístup k vozu a k hodnocení nákladů na provoz. To mi zkrátka přijde, že právě tam se projevuje to "snobství".
Řešit totiž, jestli jezdím za 7 nebo za 13 s modelem za tuto cenovku...
Pokusim se vam odopovedet:
Ne, vazne tady se nikdo neurazi, jen nad nekterymi prispevky koutim hlavou. A mrzi mne, ze kdyz chce clovek v patricnem rozsahu a hloubce popsat svuj vuz, venuje tomu energii, aby to melo hlavu a patu a nebylo to na petku z gramatiky, resi se tady nesmysly - viz rychlost S120 v zatacce a A7 na srotaku. A jeste vice mne mrzi, ze az na jednu ci dve vyjimky, kdy zde aktivni diskuteri napsali sami velice peknou a podrobnou recenzi (napr. na ono zminovane Mondeo), se jen kritizuje, delaji se ramena, ale neco sam napsat radeji ne.
Predstavte si, i ja si vydelavam poctivou praci, jsem lekar, a jako takovy musim proste pocitat. Kdybych se lepe ucit, mohl jsem delat treba lobbistu v Praze a jezit v poradne namakanem bouraku:) Kazdopadne divte se nebo ne, pro mne je tech 4-5l rozdilu znat. Vlastnil jsem doted vzdy 2-3 vozy, dohromady najezd kolem 55tis, tento rok ocekavam diky pracovnimu nasazeni mimo pusobiste minimalne o deset tis.vic. Vozovy park jsem zredukoval na jeden vuz-A7.Takze predstava benzinove verze se mi proste nejevi jako vyhodna. Navic snad jednonznacne vyplynulo, ze za naftu jsem nikterak nemusel priplacet, naopak, na tento naftovy kus byla sleva v hodnote nove fabie.
Vozy tesne pred skoncenim zaruky prodavam, resp. davam protiuctem, je to nejvyhodnejsi, nepohodlnejsi, nevidim na tom nic pohrdaveho. Vuz bohuzel ztraci hodnotu jako spotrebni zbozi, bez ohledu na to, jaky k nemu vy nebo ja mate vztah. Do 335i nepujdu, spatne jste mne pochopil. Auta mne bavi a proto je rad menim, zkousim nove a nove. Myslim, ze odsuzovat nekoho za utraceni za sveho konicka je zbytecne.
Na vas dotaz: rozdil kola 19 vs 20 byl ca 350Euro. Zabolelo to, samozrejme:)
Jeste vam jen povim maly postreh: mam ve svem okoli opravdu bohate lidi, pro ktere je cena nove premiovky opravdu zanedbatelna, vzhledem k jejich prijmum. Az na jednu nebo dve vyjimky jezdi v podobnych vozech: A6, 530, E Klasse, vse v nafte. Nejdou rocne definitivne mene nez ja. Nerikam, ze nemaji treba nejake benzinove zihadlo v garazi, ale proste na bezne jezdeni maji naftu. Nevim, asi jsou take financne negramotni.