Lukyn2 napsal:
Gablenz : Svatá pravda, myslím si to samé... nemám ráda takový co si koupí BMW a myslí si že se mu na trojku bude pořád hulit z pneu... Pro majitele dotazu, jestli chceš jezdit 180km/h tak si kup V6 co má aspoň min.180k. a nebudeš s tím mít problém.. ale jestli má auto, které mělo 100k před 11 lety, tak buď rád,že si zajedeš do krámu
No já si nemyslím, že majitel vozu chce jezdit 180 km/h a více. V dotazu je uvedeno, že mu auto od 100 km/h výše nějak netáhne, takže přemýšlím, zda chtěl tazatel slyšet odpověď typu, že na jízdu rychlostí 180 km/h (nebo 200km/h, kterou stejně uvádí jen autor článku) si má pořídit něco objemnějšího a výkonějšího. Každopádně pokud motor 1.8 je lenivý již od 100 km/h, je pravděpodobně něco špatně. Jak je v článku uvedeno, tak bych vyměnil olej+filtr + vzduchový filtr + zapalovací svíčky a zvážil výměnu palivového filtru. Pokud to nebude mít odezvu, tak pak - vozidlo má 11 let a může mít za sebou pěknou porci kilometrů - kontrola kompresních tlaků motoru, z čehož jde usoudit na kondici motoru. Vyčištění palivové soustavy a vstřikovačů formou aditiva do nádrže. No a pokud nic, tak pak diagnostika motoru - senzor množství nasávaného vzduchu, lambda sonda. Poslední co mě napadá je po těch letech snad přicpaný katalyzátor, ale to už vám snad řekne někdo zkušenější.
No a pokud jsem dotaz pochopil špatně, tak pak souhlasím a na rychlost 180 km/h bych a více si asi pořídil výkonější motor než jen 1,8i 77kW