David V napsal:
Musím přiznat, že jsem si také spíše myslel, že jde o UL, nicméně při jakékoliv opravě požaduji vždy použité díly z5, přičemž mám jejich stav/číslo zmapováno. Ještě se mi nestalo, aby mi v autorizáku něco účtovali a nevyměnili. Jak to dělají s olejem, nevím, měním jej sám. Pochopil bych, kdyby z výměny ulili litr oleje, ale celou náplň, nebo její větší část a filtr mi přijde dost riskantní. Navíc je obvykle olej na netu za úplně jiné ceny, než jej prodávají v autorizácích, a to přece nemá cenu k...
V poslední době si vozím na výměnu do autorizáků vlastní olej (5W-30), který kupuju na netu kolem 210/litr. Tak předpokládám, že mi tam dají to co jim donesu. <br>
<br>
Jinak ten známý známého z Mercedes servisu, co mi dávno servisoval moji 1. 626, tak tomu osobně se to asi vyplatilo. Protože mi dělal nejdřív výplach motoru 5L (předtím tam bylo kdo ví co), a pak za měsíc dalších 5L. Mně olej účtoval za 100 kč/litr. Takže pokud měl ojel gratis, tak je to pro něj tisícovka do kapsy. No ale pak prý jim tam instalovali kamery a řekl mi že už mi dál auto servisovat nebude
Ale je to už cca 11 let nazpátek. Takže věřím, že dnes už se tam olej nekrade.