vasapasa napsal:
Takže mimo podvozek nejsou problémy? Chtěl bych se prosím zeptat jaká je u vašeho vozu spotřeba? Nezajímá mě taková ta klasická odpověd že z kopce na 5tku ukazuje palubní počítač 3,2 litru zajímá mě kolik je to dlouhodobě.Maximum ani minimum nerad slyším prostě jen jak to vychází když se vezme 70 litrů štávy tak kolik se dá najet běžnou jízdou říká se že kolem 10 je tomu tak? A je to teda motor 2,5i 125kw? Pokud máte nekdo zkušenosti se spotřebou 525i (2,5i - 141kw) r.v. 200-1-2003 případně 520...
K té spotřebě. Mám e39 523i a je to na to auto takové minimum, příště bych volil 530i, ale to už je zas cenově jinde. Jinak v průměru jezdím vždy do 10 litrů, přes 10 se málokdy dostanu a nejezdím na spotřebu, když hlídám spotřebu tak se dá jezdit za 8- 9 litrů v kombinaci. Na dálku je to do osmi litrů. Možná to někomu zní jako málo,ale měřím vždy dotankováním. Jinak má nejčastější spotřeba je tak 9.7l kombi provoz. Můj rekord je na trase 300km podle předpisů 6.6l, ale je to extrém,tak se s tim jezdit nedá furt
Každý si myslí že to žere hodně,ale nikdo už nevidí v jakém komforu a s jakým výkonem se vezete a v tomhle ohledu jsou bmw hodně dobré, mám možnost jezdit občas s vectrou 1.8 a tam je ta spotřeba tak o litr maximálně o dva menší, ale to svezení to nedokáže vyvážit