Středa 11.08.2010 20:37,
rada
Jak vidis co prispevek to doporuceni jineho auta, ja ti nic radit nebudu snad jen me zkusenosti se 159 se ti mohou hodit.
Mam 159, 2,4jtdmQ4 2007, 210 koni. najeto 66 tis km za posl. 2 roky. Auto je na dlouhe cesty pohodlne, da se jezdit za 7.5-8 litru na normal cestach, 8.5-9.5 pri velmi svizne jizde 130-160km/h, k 10 litrum pri rychlostech okolo 200 km/h. Max rychlost co jsem dosahl byla dle navigace 231km/h.
Auto skvele zrychluje na 3-5 rychlostni stupen, dobre se s nim predjizdi. Motor ma vyvazeny projev a zvuk.
Jizdni vlastnosti stabilni a jiste, je to robustni vuz. Vyslovene dobre jezdi na dalnici a tocitych silnicich, horsi je to na rozbitych silnicich ve meste. Mam 17 palcu pneu.
Topeni zacne ucinkovat po cca 2-3 km, klimatizace je dostatecne vykonna.
Misto vepredu bez problemu a posez je prijemny, vzadu je mista trochu mene. Kufr ma snad 450 litru a je dobre skladny a pristupny.
Mam xenony, senzory a usb port - vse maximalne vyuzivam. V zime byl nahon na 4 sakra vyhodou a uzival jsem si to, umi to delat krasne prujezdy zatackou bokem o delce az 30-40 metru....
Negativa - neni to auto pro 5 osob+bagaz, jinak snad me nic nenapada, jo nekteri lidi maj predsudky vuci alfe - moc nerozumim proc...
Je to ma prvni Alfa a koupil jsem si protoze se mi libila a vyzkousel jsem si ji, proste mi sedla. Doporucuji to stejne, nedej na rady - kazdej ma svoje favority a doporuci ti neco jineho. Jdi a sedni si do tech aut, treba si je vyzkousej a vyber co ti sedne nejlepe!
reagovat