0
zpět

diskuze k tématu: Pro radost z řízení Alfu, BMW nebo Audi?

kategorie zařazení tématu: poradna, jaké auto koupit, jaký typ motoru vybrat, technické dotazy, německá vozidla, německá vozidla, italská vozidla
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Středa 11.08.2010 12:58, rada
to snad nemyslis vazne to si tu pisem s osemnastkami co vyrastaju na casakoch o hybridoch? patvalec diesel od Alfy patril vzdy medzi vozy s krasnym zvukom este raz diesel - nafta a ked tento motor vysiel pred rokmi v 156 tak mu hlas zavideli aj benzinaci a povedat k patvalcom cosi o htp tak to je ozaj sila. Nevadi Audi S1, alebo len obycajne legendarne 2,3e alebo 2,5TDI, alebo 2,0HGT Fiat Alfa je podla niektorych HTP. Vidim, ze vas zaber o autach zacina pri BMW X1 a konci u Lexus hybrid 600 ci co.
Ze 5valec a HTP! HAHAHA - kamo to si prestrelil
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Středa 11.08.2010 13:27, rada
Já nikde netvrdil ze žádnej 5ti-vál nefungoval, ale tvrdim a tvrdit budu z vlastních zkušeností že řadovej R6 v 330d má rozhodněj vyváženější běh než třeba onen 2,5tdi ze starých audi či transportérů/multivanů. A jestli někdo řeší jakej že má diesel zvuk, tak právě to na mě působí časopisově.
To srovnání s HTP bylo s nadsázkou kterou si zřejmě nepochopil.
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Středa 11.08.2010 13:38, rada
330d je rok vyroby asi mladsi ako 2,5TDI v audi 100C3 trebars, ze a vyrovnanejsi priebeh tak do 60t km potom treba riesit vstreky. 2,5 TDI 800t km atd.
Ten typek sa pyta co si ma kupit z uvedenej trojice aby to bolo co mozno "najsportovejsie", cize nema zaujem o japonca aj keby 4x4 vymyslel skor ako auto. A z tejto trojice bude mat Alfa najlepsi zvuk rozhodne aj ked nie taky vyrovnany ako R6 samozrejme ale to je pre neho menej podstatne podla dotazu. V6 sa potom s nadsazkou ako si pouzil ty nazvat aj 2xHTP a tu uz vyrovnany beh az tak neni. Nemiesajme jablka s hruskami. Z tejto trojice su dve auta premiovky a jedno splnuje jeho poziadavky na temperamentny diesel a to je podla mna Alfa, bez koncovky vyfuku a s 5valcovym HTP.
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Středa 11.08.2010 13:56, rada
Jak už tady bylo nesčetněkrát zmiňováno a nejen v této diskusi. Jedná se o dost jetá vozidla a spíš než na značku bych se zaměřil na aktuální stav vybraného auta. Nějak úplně nesleduju kolik je k mání ojetých vozidel z daného výběru s pohonem 4x4 ale tipuju že třeba konkrétně v případě e46 budou stačit na ČR prsty jedný ruky a z toho vybrat něco co není po smrti nebo těsně před ní bude utopie. Proto bych vybíral ze všech třech.
PS zajímaly by mě ty vstřiky který jsou zapotřebí řešit po 60tkm
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Středa 11.08.2010 14:05, rada
Kup imprezu !
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Středa 11.08.2010 14:19, rada
s tym vyberom mas pravdu treba vybrat najzachovalejsie bez predsudkov a to bude problem, lebo kto ma taketo auto zachovale nema dovod ho predat za cenu crepu a sam seba pripravit o peniaze
60tis - vstreky som osobne riesil tri krat 0 - 180 tiskm, teda priemerne kazdych 60. 530d - 2002vyroba. Auto kupene od novoty. Auto pecka aj motor co sa jazdy tyka, len bol nespolahlivy - 2xturbo, 3xvstriky, 1xvrela voda - netocil sa vetrak, a ked tomu odisly vstriky to bol potom 5 valec alebo aj trojvalec az ma tak hupalo. Osobne hovorim, ze keby nejestvuje politika o emisiach tak su tie auta uplne niekde inde a bolo by bezne ze 530d by jazdila milion km s vykonom 250PS a 5,5l/100km. Skoda by montovala 150kW 1,9TDI a jazdila pod za 4, a vydrzali by tie motory do 2030 kedy uz budu vsetci chciet auta na elektriku a budeme mat vsetci ETP bez objemu motora a poctu valcov
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Středa 11.08.2010 14:27, rada
to Reno: symmetrical AWD neznamená rozdělení hnací síly 1:1, myslí se tím symetrické rozdělení hnací soustavy, jinak řečeno pokud bys to auto rozříznul podélně uprostřed, tak to bude jak obraz v zrcadle, co je vlevo je stejné vpravo. Výhodou je stejná hmotnost obou půlek, což se kladně projeví v zatáčkách, pokud jedeš rovně je to jedno. 5st automaty preferují zadek (36:64), manuál je 50:50, sti impreza má aktivní dif. s manuálním nastavením předek: zadek
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Středa 11.08.2010 14:30, rada
vstřiky každých 60 tisíc? ale tankoval jsi jenom u hypernovy, ne?
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Středa 11.08.2010 14:32, rada
u nas nie je hypernova a rozdiel v cene nafty mi bol putna...
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Středa 11.08.2010 14:52, rada
tomu samozřejmě nevěřím, vstřiky každých cca 60tis km. Kdyby byla jedna série špatná,tak budiž,ale aby se to opakovalo 2x po sobě je nesmysl.
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Středa 11.08.2010 15:03, rada
a preco tomu neveris? Jazdil si niekedy 530d? Ja neviem, mozno som mal smolu, no keby to nemenili v zaruke asi by ma drblo. Ale aj tak to bolo pekne o hovne ked sa to zacalo prejavovat. Liezlo mi to na nervy a nevedel som ci ma to niekde nenecha. A ked vezies niekoho zo schodzky a auto sa hupe akoby chcel motor vyskocit tak docela vopruz. Proste s tymto motorom mam zlu skusenost. Ak by som mal dnes volit Bmw, iba benzin. Rozdiel v spotrebe 1-2 litre, a ten benzin je ine povozenie - vieme ze.
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Středa 11.08.2010 15:32, rada
Pro subaráka: http://www.youtube.com/watch?v=XyLgYskj-oc
Z tohoto videa jde jasně vidět jaký je rozdíl mezi haldexem a awd.
Samozřejmě subaru má stálý pohon awd narozdíl od volva co má haldex.Chceš mi tady snad nakecat že volvo to nevyjelo kvůli špatným pneumatikám? Nebo žeby ten starej outback měl ještě stálý pohon všech kol a ten novej už měl haldex? Tak si sakra zajdi k dýlerovi a optej se co a jak. Stoprocentně ti řekne že všechny subaru krom justyho (a možná tribeky to ne vím jistě) má stálý pohon všech kol.
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Středa 11.08.2010 16:56, rada
radiči, nepleteš si subaráka a supermanaXXX? Jinak nechápu, co si tím myslel. Že má subo haldex bych nikdy nenapsal, protože to by mi musely upadnout ruce, nicméně viskozní spojka nebo vícelamelová spojka v diferencialech je, podle druhu převodovky, ale nepřenáší točivý moment ale plní funkci uzávěry difu, pokud by to tam nebylo, stačilo by, aby se protočilo libovolné jedno kolo a v tu ránu stojíš a nehneš se. Pokud teda nemáš mech. uzávěrku(Niva), částečnou svornost má i torsen(audi,toyoty lc -ty maj torsen + uzávěrku). Regulace prokluzu kol toho v extrému mnoho nezachrání, což dokumentuje to volvo.
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Středa 11.08.2010 18:50, rada
pozor pozor i haldex je prezentován jako trvalý pohon všech kol! prostě mimo imprezy nemá subaru mezinápravový diferinciál což potvrdil i subarák má prostě mezinápravovou spojku a využívá stejného principu jako haldex.a když nevěříte mě tak alespoň subarákovi byste mohli :) k dealerovi volat nebudu u kdybych narazil na někoho kdo tam tomu náhodou bude rozumět tak já se ptát nemusim já pohony znám. jestli tomu furt nevěříte tak akorát dáváte najevo že jste subaru zespoda nikdy neviděli. mám ještě jedno video ze zimy kdy bylo setkání VW a Subaru. Subaru když zapadlo tak točilo jen předníma kolama. Subaráku nebyl stam taky? to video sem dám až budu mít čas ale to bude můj poslední příspěvek na Tipcarech protože mě nabaví se hádat s někym kdo o tom ví prd a ještě se tváří jak kdyby subaro designaval....
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Středa 11.08.2010 19:00, rada
sorry subaráku sem dneska celej takej zhulenej a vožralej
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Středa 11.08.2010 19:03, rada
SUPERMANE XXX ty seš totální vůl . Ty prostě nepřiznáš že se pleteš. Mně je uplně u prdele jak je prezentován haldex ,ale fakt je ten že Haldex je spojka která zapíná zadní kola jenom když uzná za vhodné. Takže prostě subaru nemají Haldex i kdybych se na místě posral. Seš mechanik u subaru? že seš si tak jistej?
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Středa 11.08.2010 19:05, rada
A ještě něco ani podobnou spojku jako haldex nemá subaru
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Středa 11.08.2010 20:37, rada
Jak vidis co prispevek to doporuceni jineho auta, ja ti nic radit nebudu snad jen me zkusenosti se 159 se ti mohou hodit.
Mam 159, 2,4jtdmQ4 2007, 210 koni. najeto 66 tis km za posl. 2 roky. Auto je na dlouhe cesty pohodlne, da se jezdit za 7.5-8 litru na normal cestach, 8.5-9.5 pri velmi svizne jizde 130-160km/h, k 10 litrum pri rychlostech okolo 200 km/h. Max rychlost co jsem dosahl byla dle navigace 231km/h.
Auto skvele zrychluje na 3-5 rychlostni stupen, dobre se s nim predjizdi. Motor ma vyvazeny projev a zvuk.
Jizdni vlastnosti stabilni a jiste, je to robustni vuz. Vyslovene dobre jezdi na dalnici a tocitych silnicich, horsi je to na rozbitych silnicich ve meste. Mam 17 palcu pneu.
Topeni zacne ucinkovat po cca 2-3 km, klimatizace je dostatecne vykonna.
Misto vepredu bez problemu a posez je prijemny, vzadu je mista trochu mene. Kufr ma snad 450 litru a je dobre skladny a pristupny.
Mam xenony, senzory a usb port - vse maximalne vyuzivam. V zime byl nahon na 4 sakra vyhodou a uzival jsem si to, umi to delat krasne prujezdy zatackou bokem o delce az 30-40 metru....
Negativa - neni to auto pro 5 osob+bagaz, jinak snad me nic nenapada, jo nekteri lidi maj predsudky vuci alfe - moc nerozumim proc...
Je to ma prvni Alfa a koupil jsem si protoze se mi libila a vyzkousel jsem si ji, proste mi sedla. Doporucuji to stejne, nedej na rady - kazdej ma svoje favority a doporuci ti neco jineho. Jdi a sedni si do tech aut, treba si je vyzkousej a vyber co ti sedne nejlepe!
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Středa 11.08.2010 21:43, rada
pekne,
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Středa 11.08.2010 23:50, rada
Radiči já se na tebe ani nezlobím, hloupost je všemocná, to si myslíš že jenom mechanici od subaru vědí jak to je? to je dost omezený ne, o tvojich znalostech vypovídá i odborný výraz "haldex zapíná kola když to uzná za vhodné". mám pro tebe jednoduchou otázku na kterou prosím můžeš odpovědět bez jakých koliv dalších keců okolo:
Má subaru outback mezinápravový diferenciál? ano/ne?
odpovíš li ANO tak si subaru viděl maximálně v reklamě
odpovíš li NE pak mi dáváš (ač to nerad slyšíš) za pravdu
reagovat
  1 ... 3 4 5 6

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všechna práva vyhrazena.