Zdeny60 napsal:
Nemohu si odpustit jednu malou poznámečku. když jsem před 2 lěty vybíral auto na občasné pojěždění, měl jsem podmínku: benzínový velký motor, pohon 4x4 a luxus. Nechctěl sjem žádné krabice typu SUV či off-road apod, ale sedan s potenciálem pod kapotou. Jeden by řekl, že možná volba je jen ze tří kandidátů? Audi, BMW, M-B. S tímto přesvědčením jsem šel vybírat. Kolik jsem projel AUdi a bMW. už ani nevím. M-B jsem poté vyloučil. Upřímně, Audi A6 s 3,2TSFI nebyla špatná, ale- velký ale tu je: problemtická technika na jedné straně a na druhé - sedím v Superbu, či v Oktávii nebo kde vlastně? BMW 328i (starší 330i jsem nechtěl nebylo špatný ,ale provedení, špatné provedení: Navíc problematické vstřiky. 5er (e60) 3,0i taková nijaká, jet to jelo, ale nějak tomu něco chybělo. Navíc - což je u mě podstatný prvek při rozhodování - v BMW jsem potakl nemálo řidičů, kteří mě utvrdili v tom, že čím víc pruhů, tím víc addidas. tepláky, růženec, bezkrkáči... Takže jsem holedal mezi japonci - Accord s 2,4i - to by šlo, ale problém sehnat kus, který by byl k světu. Jinak - zase jen můj subjektivní názor- lepší volba než 3er, o tom žádná. Výbava Executive se všemi možnými vibrovacími volanty a kamerami a hlídáním jízdních pruhů a to vše v základu, navíc ve světlé kůži a budí opravdu luxusní dojem, co budí, ona taková je, ale na trhu prostě tyto modely nesjou, takže smůla. Ze zoufalství jsem zkusil i SUperb s 3,6, ale vzhled mě neoslovil,navíc tynto motor údajně trpí na nějaké specifgické poruchy, nevím, pak jsem to přestal sledovat. Lexus GS300 by byl variantou, ale vadil mi pohon RWD - potřebuji mít jistoti, že v zimě v Jeseníkách, kde bydlím, vyjedu a dojedu, takže tudy taky ne. Až jsem natrefil na v tehdy pro mě zcela neznámou značku - Infiniti. Motor splněn - 3,7 V6, 4x4 splněno, takže hurá do Průhonic. Na fotkách jsem si říkal - škaredý. Názor jsem rychle změnil, když jsem k tomu došel. Auto je prostě svý, jako ostatně všechny Infiniti. Testovací jízda - napřed jsem byl vezen, po té jsem i řídil - rozhold aa během hodiny byla sepsána smlouva. Tohle auto má koule, má duši, má výkon,. má špičkový jízdní vlastnosti, má zvuk, je luxusně provedené a zejména, nemá ho kdejakej jouda. Jsem si vědom toho, že prodat jej, až mě omrzí, bude nadlidský výkon, protože co nemá 4 kruhy či modrobílý trojúhelníky v kruhu, je neprodejné. Ale co už. Nelituji, protože to auto prostě BAVÍ. Sice je problém s detaily, ajko emise (jak jsem už psal, musím až do HK, protože ani v OL či jinde poblíž emise neudělají), ale jednou za dva roky před STK si udělá člověk výlet. Neupírám kvality ani BM?W ani AUDI, ale pro 3er BMW je prostě G37 zcela rovnocenným kadndiátem, ale za daleko méně peněz a hlavně, na silnici nejsi šedá myš v záplavě stejných aut. Potěší, když se někdo zeptá, o co jde, protože při vší úctě, Infi v této verzi není zrovna rozšířená věc a když jsem onehdá kousek svezl jednoho pána kolem benzínovky, kde jsme se dali do řeči, byl nadšen a já byl rád, že jsem mu trošku naznačit, že existují i jiné značky, než jen německá trojka. Samosebou, že pro řadu lidíbude jednodušší jít a koupit volítaný báwo či Audi, to chápu, ale moje cesta to nebyla a ani nebude. Až tohle dojezdím, pošilhávám po Genesis. Jel jsem v tom parkrát v Arábii a nač kupovat S-klasse za vdojnásobek, když to samý má člověk v tomto modelu - bť jde u Hjondé. Luxus za půl darma.
G37 má úžasný atmosférický motor, velmi dobrý pohon všech kol, shodný s GT-R, příšernou převodovku a design, který se nemusí líbit každému. Za kolik jezdíš, za 14? Tolik zhruba vidím na spritmonitor a v testech toho auta.
335xi má turboR6 se špičkovým charakterem, low-turbem, které dává motoru velmi příjemnou charakteristiku, osmistupňový ZF automat, nejlepší z nejlepších, v M-paketu vypadá nádherně,
interiér je docela ucházející. A jezdí za 10 litrů... Ale je třeba říct, že tohle všechno to auto má až
od roku 2012. A ve spojení s x-drivem bohužel nemá sportovní podvozek a dost se naklání...
dal bych přednost m-kovému podvozku bez X-drive...
A říct o trojce, že není zábavná... stačí si přečíst testy P. Jandy na autoforum.cz, i když on je fanda
BMW tak asi není objektivní...