Děkuji autorovi recenze za styl, humor a obsah vůbec. Sám jsem vlastnil nejprve Volhu GAZ M-21D z roku 1958 (první série Carevny na pákových tlumičích s jelenem na kapotě), pak jsem si koupil Volhu GAZ 24 z roku 1971 (bylo to jedno z prvních vozidel tohoto typu dovezených do ČSSR, měla nejeto pouhých 80.000 km a majitel ji měl v garáži na koberci a každou neděli jí došel na pár minut do garáže nastartovat... pak jí popřál hezký týden a šel domů
prostě srdcař) Poslední Volha kterou jsem vlastnil byl typ 3102 z roku 1989 (jezdil v ní prý velitel vojenské akademie Antonína Zápotockého
, ale asi po roce provozu se mu už nezdála být dost "in" pro novou kapitalistickou NATO armádu ČR
) To už byl moderní vůz... Předkomůrkový benzínový motor s 3 ventily na válec, elektronicky ovládaný karburátor, ostřikovače světel... prostě paráda...
Samozřejmě všechna tato vozidla najela za rok tak maximálně 300 - 400 km a to výhradně za slunných víkendových dnů nebo na srazech občanského sdružení GAZ KLUB Česká republika jehož jsem aktivním členem
Na normální každodenní ježdění používám "normální" auta typu Škoda Octavia... nebo některou ze služebních předváděček jako UAZ PATRIOT, GAZ - GAZelle, ARO AMC 328TD... prostě auta z východu, která mám rád...
Všem kdo udržují vozy Volha v ČR při životě zdar!
S pozdravem
Michal ICE Hodík