Martin napsal:
David, 1.4 16v 100PS olej žere. Sám poznám ľudí s týmto motorom a priznali to. Ďalšia nevýhoda že je krátko sprevodovaný= 100kmh-3000ot. min
Jsem majitelem Roveru 400 z roku 1996, neřekl bych že by mi motor nějak více spotřebovával olej, než například můj druhý vůz Škoda OCtavia. Motor 1,4 je vynikající, v podstatě 106 koní má asi malokterá 1,4. Se spřevodováním souhlasím, je docela důležité často řadit, aby jste měli patřičný výkon, ale zas nadruhou stranu na pětku můžete v podstatě jet 45km/h a dotáhnout to až na 200km v hodině. Ale to se prostě pro tento motor nehodí 1,4 na Rover 400 delší verze je ale slabší přece jen auto je pak línější, ale zas na druhou stranu se hodí na nenáročnou jízdu. 1,4 se hodí určitě do R200. Ještě mne napadlo, že vzádu je málo místa na hlavu.
Rovery jsou perfektní auta, jsem sním spokojen. Nenáročné na udržbu, i rok 1996 vypadá dnes poměrně atraktivně, měly nadčasový desing. Motor, který mám já rpocházel klasickou udržbou, věřte nevěřte má najeto 485 000km(!!), stím že jsem měnil akorát těsnění, které Rover měnil automaticky při garanční prohlídce. Jaký japonec toto vydrží. A věřte v bazaru se tyto auta prodávají i s 35 000km. Je to legenda.
Osobně jsem se setkal s těmito problémy, koroze u lemů blatníků, spodní hrany předních dveří a koroze výfuku, ale ten jsem měnil až po 10letech! provozu, takže v tom skutečně problém nevidím. Také rychlé opotřebení textilu na sedadlech. Největší problém při koupi tohoto vozu dnes bych viděl v nedostupnosti servisů. V ČR je skutečně málo servisů, které se specializují na ROvery a mají třeba testbooky, ale zas nadruhou stranu tlumiče, brzdy, prostě klasické věci, seženete všude.
Resumé je auto s motorem, které má výdrž, nadčasovost desingu, perfektní cena ojetin, dražší některé díly, malá dostupnost karosářských dílů (ale jsou zde kluci co se specializují na dovoz). Myslím, že Rover tady s námi bude ještě dlouho a když vidím Rover 75, tak zamáčknu slzu, že se nepodařilo Angličanům tuhle skvělou atumobilku udržet.
Doporučuji těm, kteří chtějí spolehlivé auto, za malou cenu. Ať popřemýšlí o servisovaném Roveru. Já osobně bych určitě šel do Roveru znovu. Nabídka je pestrá.
Případné dotazy zodpovím.