anonym napsal:
Já bych ho doporučil, mám motor o kterém autor čl. asi ani neví s výkonem 62.5kW,je to 1.3, s naloženym je spotřeba mimo dálnice na delších cestách v pohodě pod 5 litrů, když jen mírně porušujete předpisy, zrychlení je vskutku razantní že se nějaká utrápená 2litrová Oktávka nechytne, povozek tvrdší s tím souhlasím, o vybracích nic nevím, rozhodně se ani zdaleka nepřibližují naftě od VW. Pohodově se s ním dá jet kolem 150km/h. Na dvojku de asi do 105, na trojku přes 150 motoru se otáčky vysloveně...
Souhlasím - rovněž jezdím Swiftem s motorem G13BB 62,5 kW , 4-dveř. sedan s kufrem 420 litrů, za 6 let provozu a 90.000 km pouze výměny provozních náplní, destičky, 1x tlumič výfuku, teď se chystám na rozvody. Karoserie pozink, před čtyřmi lety jsem lehce ťukl lak na blatníku a ještě to nezačalo reznout. Spotřeba pod 6l/100km, a to ho nijak nešetřím, při ekonomičtější jízdě průměr okolo 5,2l/100km. Zrychlení slušné, na dálnici by motor snesl i 6. rychlostní stupeň. Samozřejmě jsou tu i negativa - horší odhlučnění motoru a podvozku dokáže při dálničním provozu obtěžovat, na druhou stranu při jakéms takéms dodržování rychlostních limitů to není nic nesnesitelného. Bourat jsem v tom nezkoušel a ani o to nestojím. Závěr - se swiftem jsem spokojen. Vím, že existují lepší auta, ale stavět swift na úroveň favorita je blbost. Osobní zkušenost autora vycházející z toho, že kdysi prodal rezavý vrak svému známému, vypovídá pouze o tom, že není dobré být známým tohoto pána, protože vám prodá cokoli...