Zdeny60 napsal:
Samé kecy.... Za prvé, když bude jóó´=o nejhůř, auto se prodá - samosebou s nějakou ztrátou. není nikde psáno, že na něm musí vykrvácet. Cenná bude i ta zkušenost. Za další - známý mechanik může mít jiné ceny, než pražští zlod´ěji v autor. servisech, kde odpově´d na pozdrav stojí 1500 bez DPH. Vím, jezdilm jsem s mými auty v praze do servisu a tam - i přes moje podstatně vyšší příjmy - srdce krvácelo. Lojzek i dnes udělá něco pro kamarána či dokonce přítele pořád ještě něco napůl zdarma, za teplé slovo. Nesmí to být ovšem každý den. Majitel jistě není vemeno, aby nedovedl sehnat pár dílů na aukru, allegru atd... Jsou krámy, které mají 20 a více let, sehnat se na ně nedá nic a jezdí dál. Jistě, pravověrný off-road není ideální cesta, ale sen o výletu do luk a hájů splnís nadhledem Forester, RAV, Jimmy a hafo dalších aut se servisem za huničku proti Toyotě land Cruiseru či Nissanu Patrolu a jiným dražším autům. Já s euž dostal taky do věku, že můžu po své vlastní zkušenosti říct, že život je krátký, navíc pes, na to, aby si člověk neudělal občas radost. Pokud to totiž občas neudělá, může se stát, že se proštří životém až do věku, kdy už tyhle chutě mít prostě nebude - důvod je jednoduchý a za vším vězí náš zkur*vený režim a lidé kolem nás - dojdeš do věku 50 let, náhodou přijdeš o práci a končíš. KOnčí a mlžeš bydlet 3x v praze a slušně placenou práci prostě nezavadíš. Ale to sem nepatří. takže já naopak schvaluji, že tazatel v 28 letech chce skromně - jinak, než skromnné přání se to jeho nazvat nedá - a pořídit si notně ojetý vůlz za relativně velký peníz s ohledem na jeho příjmy. Já to schvalui,a le také upozorňuji, nekupovat opravdu velké offroady, kde je vše opravdu hodně drahé, ale spokojit se s mneším, zato levnější a univerzálnějším vozem, který se v teénu taky neztratí. Na inzerci je jich spoutsy a zrovna třebas Forester patří k tomu nejlepšímu a- chtěj nechětj - z tohoto pohledu i levnějšímu. Jedank jich jezdí kupy, čili dílů je všude dost, pak existuje silná SUbarácká komunita a obchod s díly a když je nejhůř, servisů je taky dost a ceny nejsou nijak katastrofické. Mám dvě Suabru doma, takže vím, co říkám. A vybrat se dá v D fakt slušný vozejk a možná, že by z dané částky ještě pár stovek zbylo na základní servis. Jiank Pepe - ty radší už nic nepiš. Jestli chceš prezentovat, jaký jsi borec a jak vyděláváš, tak to jsi na špatném foru.Sem chodí lidé s normálními příjmy. Občas, jak tě sleduji, jsi nechutně trapný. Ale jinak nic proti nikomu, jak by řekl klasik. Jinak se bojím, že tu bude pár lidí, kteří jsou na tom jaksi o hodně lépe...
Ehm, můj příjem je více než normální. Prostě co do trouby nateče, to z něj taky vyteče. Základní Bernoulliho rovnice. Ono v těch 27tKč jsou nemalé náklady na volný čas dětí. Pro mě smysluplnější využití, než si koupit nějakou káru, a "splnit si sen". Holt otázka priorit. Sám jezdím v 8 let starém autě, kterýmu dopřávám full servis, zatím se mi odvděčuje ekonomickým provozem (jestli mě fakt sleduješ, tak je to 406 2,2 HDi, jak určitě víš). Nepotřebuju si tady honit triko nějakým křápem na 4 kolech. Smysl života vidím jinde. Asi jsem proti tobě omezenej, protože vylejzat z Mazdy 3 MPS by mi bylo nepohodlný (pracovní úraz před cca 15 lety, to jsem se ještě živil rukama, nelituju).
A vyprošuju si ta "doporučení" abych sem nic nepsal. Od toho tu nejseš, když mě smázne admin, ani neceknu. Ty tu nejseš žádnej guru, abys určoval, kdo "může" a kdo ne. Bejvávalo,asi se ti stejská. No, možná se dočkáš, třeba se ti soudruzi vrátí, a pak můžeš kádrovat. Pa.