Pondělí 19.04.2010 10:00,
rada
Ahoj, už jsem tu o tom jednou psal. At mě všichni kamenují, ale já jsem nakonec pro manželku, dvojčata v dětských sedačkách a dvě babičky (občas takhle v 6 lidech jezdíme k moři a tak) vybral Ford Galaxy II (což je Sharan), z roku 2004, 1,9 TDI 96 kw 6 st. převodovka (motor známe všichni ze Superba I, Audin atd.). Je to trochu náročné na údržbu (přední náprava, starat se o závislé přitápění - bufík, tuhne mechanismus stěračů) a náročné na gumy (rychle se ojedou) ale jinak spolehlivé a dlouh. pruměr pod 8l nafty. Jede 190 km, když vyhodím všechna sedadla (každé jde samostanně ven, každé je sklopné - je to tak neuvěřitelná variabilita), tak jsem si převezl velkou motorku - rovná podlaha. Když tam nechám 6 sedadel (2+3+1) tak vzadu zbyde dost místa na kufry a jedeme v šesti na dovolenou. Závěs mám na dvě tuny, takže na přeprávníku si převezu i běžnější auto když náhodou se v rodině něco stane.
Mazda 5 se mi moc líbila ale prostřední sedadlo v druhé řade je šireké 30 cm a je naprosto nepoužitelné, navíc všechny moderní MPV mají poslední sedadla v podlaze, jsou nepohodlná a navíc zabírají pro mě přiliš místa. Zafira, nové galaxy, touran atd. Jsem spokojený, proto mohu doporučit... Moje auto se dá se koupit v německu za ca 8 tis EUR (myslím tím nadprůměrné kusy, se serviskou, do 150 000 km).. Jen bych asi nekupoval v CR, drtivá většina má přetočené tachometry. Přeji dobrý výběr.
reagovat