Po tobogánu až 70 km v hodině. Jeden z největších aquaparku Evropy láká i Čechy

Andrea Jordánová - 14. 10. 2024
Pohled do části s názvem VitalOase.
Pohled do části s názvem VitalOase.
Skoro půl kilometrů dlouhý tobogán Magic Eye.
+ 6
Jeden z četných bazénových barů.
Saunový rituál v Therme Erding.
Takto vypadá venkovní část ve vodním parku Therme Erding.
Vodní park Therme Erding s otevřenou kupolí.
Areál Therme Erding je opravdu rozsáhlý.
Pohled na tobogány ve vodním parku Therme Erding.
Tobogánová věž v termálním aquaparku Therme Erding.
Pohled do části s názvem VitalOase.
/AUTEM ZA POZNÁNÍM/ Šestnáct skluzavek, včetně té nejdelší měřící 360 metrů a Černá mamby s blesky, hromy, mlhou i hvězdnou oblohou. To je jen zlomek nabídky největšího termálního aquaparku v Evropě. Therme Erding se nachází v německém městě Erding nedaleko Mnichova. Je tedy přijatelně dostupný také pro návštěvníky z České republiky.  Například z Českých Budějovic jsou tyto termály vzdáleny jen asi 200 kilometrů. 
Z Prahy nabízí webový portál Mapy.cz hned tři cesty. Až do Plzně jsou všechny stejné. Ta nejkratší měří 336 kilometrů a do cíle by posádka měla dorazit zhruna za čtyři hodiny. Nejrychlejší trasa zabere 3 hodiny a 42 minut. Vede přes Regensburg až do Erdingu.



Stavba je zajímavá hned z několika úhlů. Rozprostírá se na ploše 185 tisíc metrů čtverečních. Jeho velkou předností je skutečnost, že bazény jsou naplněny termální léčivou vodou. Celkem je zde na 40 různých vodních ploch. Navíc má unikátní kupoli, kterou lze otevírat.

„Voda vyvěrá z hloubky 2,3 kilometru,“ uvedl web termálního aquaparku Therme Erding. Na povrchu má voda teplotu 63 stupňů Celsia. Podle účelu jednotlivých bazénů se pak ochlazuje na potřebnou teplotu. Využívaná voda pozitivně působí i na zdravotní stav pacientů, které trápí onemocnění kloubů, páteře, revmatismus, kožní nemoci či jsou po úrazu.

Návštěvy z České republiky
Vodní park Therme Erding je velmi oblíbený i mezi Čechy. Přece jen z většiny míst České republiky k němu cesta trvá maximálně několik hodin.

„Super termály. Množství lidí bylo akorát tak na hraně, ale byli jsme tam v pátek, víkendy budou už ale asi hodně plné. Ideální místo jak pro děti, tak pro dospělé. Spousty možností vyžití. Moře jídla a pití i atrakcí. Všude čisto. Velkým bonusem je karavanové stání. Doporučujeme,“ pochvaloval si například ve své google recenzi nedávný pobyt návštěvník Marek N.

Osm tisíc osob
Další spokojený návštěvník Ondra Šedivý také nabádá, že je lepší do Therme Erding přijet ve všední den, tedy když není víkend či v Německu státní svátek. Lidí je pak v areálu atrakce o poznání méně. Celková maximální kapacita návštěvníků je pak 8 tisíc osob, což, jak upozorňuje například recenzent Petr Srb, nemusí vždy stačit.

„V exponované dny, jako jsou bavorské prázdniny, svátky, víkendy, proto doporučuji udělat si rezervaci vstupu. Sice to stojí několik eur, ale nestane se vám, že byste se pak nedostali dovnitř,“ radí Petr Srb.
Tagy