Čtvrtek 06.12.2007 10:01,
Je to úžasný auto, ale....
ale přináší to své. Jak se tu píše, když si člověk koupí takové auto, musí mít i na jeho zatraceně drahý servis. Spoléhat se na domácí kutili typu Franta s Tondou je nesmírná blbost, možná něco opraví dobře něco také ne. Je fakt že i autorizované servisy dokáží auta hodně sprasit a po mých letitých zkušenostech si vyměňuju vše co můžu a na co mi stačí síly. Běžné je, že když jdete na výměnu oleje v motoru, vymění vám jen tak půlku náplně a zbytek si šetří technici pro sebe, pro své kamarádíčky apod.....
Jinak vlastním BMW 320d/A z roku 2001 se současnými najetými 180 000km. Jízdní komfort, stabilita, respekt ostatních, krásný design, ....má to auto spoustu superlativ, je fakt úžasné. Jen je pravda, že jsem musel měnit vstřikovací trysky, ve filtru paliva se našly kovové špony z palivového čerpadla (ale prošlo jakousi generálkou a funguje do dnes), musela se měnit váha vzduchu, ale co mě zaráží je praský vlnovec na výfukovém potrubí - již podruhé ho musím měnit, mám ho již objednaný - cena 15 000Kč. Jeho cena je tak vysoká, protože je připojen k dílu spojeném s katalyzátorem......proč tam není výfuková spojka, aby stačilo vyměnit jen ten pitomý vlnovec???? nachápu. S tím se měnily i kompletní závěsy výfuku. Dále se musel na autu měnit startér, pak už jen kosmetika karoserie - černé lišty u předních oken..... Ale s čím vás možná zarazím je to, že se již musely měnit zkorodované oboje přední dveře a kapota motoru - vše naštěstí ještě v záruce, ale přesto mě zarazilo, že takové auto po cca 5 letech zreziví. Ale bylo to zadarmo, tak si nestěžuji.
Povídat tu o výměně běžných věcí jako brzdové kotouče a obložení, tlumiče, ramena..... jsou věci zcela běžného opotřebení podléhající zkáze díky kvalitním čaským silnicím.... Přední ramena vydrží cca 70 000 km převážně pražského provozu.
Na závěr musím říci, že je to však rodinný mazlík a rozhodně se ho nechceme zbavovat.
PS. kazetový přehrávač jsme si tam nechali dát, protože máme měnič v kufru a tehdá jsme měli ještě kazet hodně a CD málo......
reagovat