0
zpět

diskuze k tématu: Jaké je BMW řady 3 – generace E90?

kategorie zařazení tématu: poradna, jaký typ motoru vybrat, servisní náklady, technické dotazy, německá vozidla
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Čtvrtek 07.01.2010 00:36, rada
Zajimava diskuze!
Vazne premyslim o koupe 545i ale opravdu jak se tady pise nevidel jsem ty levne kousky pod 400 tis. Muzete mi k tomu autu neco rict? Kamos me premlouva koupit radeji 530i po 2005, ma to lehci motor, nizsi spotrebu, levnejsi servis a docela sviznou jizdu, k cemu byste preklaneli Vy a proc. Dekuji za rady.
P.S. najezdim rocne cca 10 tis, vetsinou kratke vzdalenosti
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Čtvrtek 07.01.2010 08:28, rada
Alexey - sedni a vyzkoušej oba modely co ti sedne víc si kup. Asi taky bude záležet na konkrátním kuse, výbavě atd. Na 10tkm ročně bych rozdíl ve spotřebě neřešil.
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Čtvrtek 07.01.2010 08:45, rada
Mildovi
Krome sve 320d jsem jeste pouzival 530xd se steptronicem a nazval bych ho idealni volbou. Najeto behem 2 let 150tkm bez zavaznejsiho servisu. Prevodovka narozdil od automatu v M-B zvlada s prehledem a bez problemu se zivotnosti i caste pouzivani kickdownu. Opravdu parada.
Jinak oba bavoraky jezdeny na 17" RF, u trojky pochopitelne nizsi komfort, ale urcite ne takova tragedie jako pisi nekteri novinari.
Co se tyce zadokolky, nikdy se mi nestalo, ze bych nevyjel zasnezenou silnici (bydlim v Beskydech), ale na xDrive to nema. Rozdil v pocitu z jizdy mezi Quattrem a xDrivem je z hlediska rizeni neporovnatelny. BMW vzdy zustava atraktivnejsim autem pro ridice, neni tak tezkopadne v zatackach atd.
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Čtvrtek 07.01.2010 08:58, rada
takže - ano, běžná trojka E91 (tak se tuším označuje kombík) a problém neměla, já jsem rok jezdil s E60 pětkou a taky jsem v zimě v pohodě zvládal. Steptronic umí řadit i manuálně, ale nikdy nebudete mít potřebu, řadí perfektně, rychle, výborná převodovka. Když jsem pak otestoval tiptronic od audi, nestačil jsem se divit...
Ohledně x-drivu - taky jsme se nedávno bavili s kolegou o tom, že by nebylo od věci, kdyby měly osobáky "ručně" připojitelný pohon na všechny 4 kola, jak to měly /a mají?/ některé offroady, že by to bylo fajn...
jinak s kolegou Pavlem souhlasím v tom, že BMW je pro řidiče atraktivnější, ale že by byl propastný rozdíl v zatáčkách oproti audi si nemyslím, zase tak špatné auto to není...
na závěr zábavné video:
http://video.google.com/videoplay?docid=9072883197544018466#
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Čtvrtek 07.01.2010 11:13, rada
Pavlovi a Renovi:
Diky za nazor. Musim rict, ze me prijemne prekvapuje, ze je mozne se zadokolkou
vyjet vetsinu zasnezenych kopcu. Je treba nejak vypinat ESP ?
Ja jdu do benzinu, moc toho nenajedu a ten zvuk Zacinam byt nalomeny ohledne toho steptronicu. Ma to asi i stop hill system, ze ?
A co M paket ? Je libivy, ale nebude to pak jak motokara ?
Jeste dotaz na spolehlivost, zvlaste asi elektroniku nebo kde lze ocekavat problem
pri koupi auta cca 3 roky stareho. Dovoz z Nemecka ano/ne ?
Nemate srovnani co do jizdnich vlastnosti mezi sedanem a kupe 330 ci
(200 KW) ?
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Čtvrtek 07.01.2010 11:19, rada
Važený pane Alexey ja ročně najezdim 6O tisic km a vy jen 1O ? a chcete si kupovat 545 i ??? nejste trochu pytlem praštěný??? k čemu by vám to bylo??? Perfektně vám postačí 32O D 12O kw aby jste měl pocit z dobré jizdy . BMW 545i je pro lidi co jezdí vzdalenosti , průměrně to žere 11,4a když to honíte tak víc. Nahradní díly v bmw Car Tec Ostrava jsou za velmi dobrou cenu a mohu Vám říci , že 53O i žere stejně jak 545i v tom velký rozdíl není . 545ka ma dynamiku , v 55O i jsem neseděl tudiž to nemohu posoudit, ale i přesto kdyby jste se rozhodl do 545 i kupte si prosím automat, ne řazení . S pozdravem Marek Kříž Frydek-Mistek.
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Čtvrtek 07.01.2010 11:32, rada
Pane Kříž svezte se v 550i doporučuji vám to. Nějak jste nám všem tady pozapoměl objasnit ten nákup 545i do 400 tisíc.
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Čtvrtek 07.01.2010 12:00, rada
Pane Volná noha zkuste se podivat na mobile.de a odpočítat si sazbu DPH, je tam tolik 545i , že se Vám z toho bude točit hlava. Apropo ted je na tip cars nadherna černa 545i z bmw Invelt za 45O tisic a věřim tomu, že při platbě cash by ji radi za 4OO tisic prodali. S pozdravem hezkého dne a dobrého oběda Marek Kříž.
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Čtvrtek 07.01.2010 12:19, rada
Nejsem :) Mozna trochu co se tyce aut)
Mam penize a chci si koupit nadherne auto, jen se ptam na rozdily, Marku. Bydlim hned u metra a auto potrebuju pouze nekam vyrazit vecer nebo o vikendu. Proc automat? zrovna jsem si myslel, ze manual bude lepsi volbou (zrychleni, spolehlivost, brzdeni z kopce v zime).
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Čtvrtek 07.01.2010 12:39, rada
Vážený pane Alexey, spalite spojku jesi si koupite 545 i v manualu to je auto pro automat . 545 i v manualu si koupí jen ten co si mysli, že kočiruje M5 a je tululum. Vůbec vam to nedoporučuju v manualu , ale jak jste psal , že bydlite u metra a auto moc nepotřebujete tak pro pocit že máte lepší auto Vam stačí 32O D aspon z mého pohledu . A kdyby jste měl problémy s parkováním tak bmw 12O d to vyřeší hravě. Pane Alexey pišete krasne auto 545i se dělalo do roku 2OO5 pak přišel nastupce 55O se startovanim start stop a dalšími vymoženostmi head up displey , kaple s navigacou je propracovana v dokonalost a další vymoženosti -- pokud mate trochu vice peněz a chcete se lakovat tak spiše běžte do te 55O i, jak říká uživatel volna noha , věřím mu, že jezdit v 545i a v 55O i je kurevský rozdil bo 545 i je opravdu už postarší kousek-- se starýma technologiema. 545i jsem tady Radil panu Jalovému,misto 325i ,jelikož zastavam nazoru že 545i je lepši než 325i i přesto že, 545i je vice méně už veterán, ale pan Jalový disponoval pouze 4OO tisíci, které si našetřil v pokladničce a nakonec si pořídil 525i-141kw 6 válec ,které dostal od svého tatuldy. Takže , pokud máte škvaru, mergle, love, boby , krupicu , kašu , háky , chechtaky nebo prašule a chcete zaujmout vemte si 55O i . ALe pokud ujedete tak poskromnu km nevím jesi to není marna investice a 32O D bmw Vám poslouží lépe. S pozdravem Nazdar přeju hezky den.
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Čtvrtek 07.01.2010 12:40, rada
Pane Kříž ne každý je plátce DPH aby si ho mohl odečíst. Neplátce koupí sice v D auto bez dph, ale v ČR ho poté musí doplatit. Nedoplatí-li dopouští se daňového podvodu. Otázkou zůstává do jaké míry to berňák kontroluje..........
O 5er uvažuji, ale 545i ani v křeči. Mezi ním a 550i je propastný rozdíl!!! (přiznávám že je tam rozdíl i cenový)
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Čtvrtek 07.01.2010 12:56, rada
část příspěvku pana Kříže z 4.1. 15:46 - "Vlastně jsem nikdy nenatrefil a proto si myslim , že by se dotazatel pan Jalový rád vlezl do 4OO tisic to znamena , že by auto chtěl do 35O a zbytek 5O tisic by chtěl na pojistku, připadný servis atd. "
A po několika dotazech na jím doporučovanou 545i do 400tis napíše, že je tu JEDNA za 450tis a možná by šli dolů...velmi velmi úsměvné. A o tom, že by pan Jalový nakupoval bez DPH taky nevidím ani zmínku, takže na mobile.de jsou jak už jsem psal do 15tis E pouze 4 kusy.
Další-panu Jalovému místo 325i (160 kw) poradíte 545i a tomu kdo by o ní měl fakt zájem řeknete at si koupí 320d-fakt vtipný. dyt vy lítáte ve svých názorech od mantinelu k mantinelu. Copak pan jalový píše, že bude jezdit 60tis km ročně jako vy aby potřeboval podle vás tu 545i?
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Čtvrtek 07.01.2010 12:57, rada
Pane Volna Noha máte recht, --------------- rozdil v cenách mezi 545i a 55O i je značny, ale co by jste chtěl když 55O i ma už jiné technologie lepší Smg , head up displey , startovani start stop, propracovanější navigacu atd. To už vše zaleží na počtu kč ve vanštroku . Je pravdou , že 55O i moc na cestách neuvidíte , to samé 545 i ale když to uvidíte je to krasa pro motorové srdce aspon pro mě. Dost jste mě optimisticky naladil , at se aspon v 55O i svezu ,ale věřím v to, že máte velkou pravdu co se tyka rozdilu jizdy v 55O i a v 545 i to říkal i provozni technik v bmw car-tec Ostrava Pan Pařil, že 55O i je uplně něco jiného než 545ka. Pane Volna Noha ja mit škvaru navíc, na druhé auto, tak jdu do faceliftované 76O i individual to si kuřte. Nashle.
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Čtvrtek 07.01.2010 12:58, rada
TOME POKUD JSTE ČETL DOBŘE ----------RADIL JSEM TO PANU ALEXEI KTERÝ CHCE KOUPIT 545 I , ČTETĚ VŠECHNY ČLANKY DĚKUJI .
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Čtvrtek 07.01.2010 13:00, rada
Ano, panu alexei, který chce 545i radíte at si koupí 320d a panu jalovému, který přemýšlel o 325i nebo 330i jste poradil 545i - chápete ten svůj názorový rozpor???
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Čtvrtek 07.01.2010 13:18, rada
Važený Tome , když pan Alexei bydli u metra nebudu mu radit at si koupi 545 i ne????????????, na kterou se v dotazu ptal a proto jsem mu naležitě řekl o 32O D nebo 12O D a kdyby se rozmyslel a kupoval at si koupí na lakovku 55O i a pan Jalový který nenapsal kolik km najezdí ale disponuje 4OO tisíci , jsem mu radil at si lépe zakoupí než holou 325i potažmo 33O i z české republiky at radši zakoupí model 545i který bude lépe vybaven . Kapírujete to??? to su rád .
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Čtvrtek 07.01.2010 13:32, rada
760i už je dvanáctivál?
To mě ani trošku neláká. Já si chci koupit auto pro radost a i si splnit malinko dětský sen když už je ta možnost. Mám 3-4 adepty. 135i, 335i, 550i a M3 e46. Jen ten kurz eura je tak nějak v p..i. U nás to nekoupim ani z leknutí. Hlavně od každého modelu to napočítám na jedné ruce tu nabídku.
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Čtvrtek 07.01.2010 13:56, rada
Pane Volna Noha --------76O i je 12 válec a podle mě to bude žrat 17 litru jako průměrna spotřeba na Tip Carsu maji jednu krasnou za 52O tisic kč je v Jesenici u Prahy nějaký Grabl auto je to facelift ma to 19 kola a je to z roku 2OO5 to že ma najeto 18O tisic je jen zahřívací kolo . Naschval se na nu kukněte . Cena je perfektni .
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Čtvrtek 07.01.2010 13:57, rada
Ani se na ní mrkat nebudu pač znám ten bazar......................
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Čtvrtek 07.01.2010 13:58, rada
Pane Volna Noha nechcete koupit moji 535 D z roku 2OO6 ???????? Výbava full full fotky bych vam poslal emailem , mam zajem pravě o tu 76o i .
reagovat
  1 ... 3 4 5 ... 8

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všechna práva vyhrazena.