david_b napsal:
Kollossi, jak už jsem psal, já předpisy jakš takš dodržuji, na červenou nejezdím na schvál, navíc je můj styl jízdy velice klidný, brzdím i zrychluji skoro jako důchodce, pokud nezdržuji ostatní, pouštím ve městě z vedlejší, na úzkých silnicích uhýbám kamionům...a myšku jsem naposledy udělal asi před rokem, a to ještě velice klidnou, bez omezení někoho. To že za mnou jede magor, kterýmu jde o zaměstnání, neznamená, že neklimbá, není ožralej atp. Takže Vaše dedukce: jede za tebou nalepenej kamion...
Přemýšlel jsem, jestli reagovat, ale nakonce raději ano.
Jestliže jsou všechna auta v rodině zapsaná na co nejstarší osoby, které bydlí v co nejmenším městě a jezdí s tím někdo jiný denně po Plzni, tak to je pojišťovací podvod. Pak jste napsal že se vám dvakrát denně podaří projet červenou. Proboha jak to jezdíte? Nejsme neomylní, člověk se občas sekne, ale dvakrát za den je sakra moc. Je to jeden z nejhorších přestupků, kde hrozí sražení chodce nebo vjetí pod kamion s následným zabitím sebe a celé své rodiny. Předpisy dodržujete jakž takž? To znamená, jen když se vám chce?
Pomalé rozjí¨ždění z křižovatky není nic o bezpečnosti, v hustém provozu naopak blokujete dopravu. Já zrychluji ostře, ale jen do povolené rychlosti, abych nebrzdil ty za sebou. Při blížení ke křižovatce už dopředu zjišťuju, jestli ta červená nenaskočí (třeba podle semaforů chodců, kde je červená dřív).