0
zpět

diskuze k tématu: Jaké je BMW řady 3 – generace E90?

kategorie zařazení tématu: poradna, jaký typ motoru vybrat, servisní náklady, technické dotazy, německá vozidla
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 08.01.2010 13:07, RE: Ručení
Tomi napsal:
Davide, je to od Tebe trochu zavádějící. Já bych se pojištění zase bál.
Ikdyž sdílím názor,že povinné ručení by nemělo být důvodem nekoupit vyšší obsah. Jenže...
Pov. ručení Ti u Wustentrot vyjde na cca 4000kč, ale konfigurátor je nastaven pro Tebe (na což správně upozorňuješ).
Ovšem pro 25letýho kluka co si kupuje auto se 190kw, např r.v. 2005 je to skok o dalších cca 7-9000kč navíc!
Dobře. Kolik je rozdíl mezi těma posledníma kategoriema bez bonusu? 5000 Kč nebo víc? Kolik je ten rozdíl % z celkové ceny za auto 1 nebo 2% navíc. A to je nějak zásadní u auta za 400 tisíc?
Nebo se snad kupují auta finančně nadoraz, dokonce ojetá?!? Že i roční rozdíl několika tisícíkorun hraje takovou roli?
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 08.01.2010 13:35, RE: Ručení
David V napsal:
Dobře. Kolik je rozdíl mezi těma posledníma kategoriema bez bonusu? 5000 Kč nebo víc? Kolik je ten rozdíl % z celkové ceny za auto 1 nebo 2% navíc. A to je nějak zásadní u auta za 400 tisíc?
Nebo se snad kupují auta finančně nadoraz, dokonce ojetá?!? Že i roční rozdíl několika tisícíkorun hraje takovou roli?
Samozřejmě, že rozdíl není zásadní, ale to byste si mohl říct o všem. Proč jezdit do práce MHD, která stojí 500kč, když můžu jezdit autem jen za 2500Kč. Když se Vám to pak poskládá, a máte několik věcí, na kterých ušetříte ročně pár tisícovek, hodí vám to na konci roku pěknou částku. Tím samozřejmě nechci říct, že je povinné ručení nejdůležitější věc při výběru auta. Ale když mám možnost ušetřit dva tisíce a dostat stejnou službu, proč je neušetřit. Plus jak jsem psal, příjemný bonus v případě vyfocení radarem, je ušetřená pokuta.
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 08.01.2010 13:40, RE: Ručení
David V napsal:
ale já nemám na mysli jen rozdíl mezi kategoriema. Ten je řekněme 5000, taky nevím přesně. Ale rozdíl mezi 25 a 40 letým ridičem je dalších 4-5000kč. A další rozdíl je když si z Brna, Prahy nebo Rapotína. To jsem počítal pro oba s bonusem 40měsíců bez škod. Reálně bude mít větší bonus starší.
Výsledek 8000 pro Tebe, 15000 a víc pro 25letýho. Orientačně.
Je jedno, že to je 1-2% z ceny vozu, pořád to je dost.
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 08.01.2010 14:21, RE: Ručení
david_b napsal:
Samozřejmě, že rozdíl není zásadní, ale to byste si mohl říct o všem. Proč jezdit do práce MHD, která stojí 500kč, když můžu jezdit autem jen za 2500Kč. Když se Vám to pak poskládá, a máte několik věcí, na kterých ušetříte ročně pár tisícovek, hodí vám to na konci roku pěknou částku. Tím samozřejmě nechci říct, že je povinné ručení nejdůležitější věc při výběru auta. Ale když mám možnost ušetřit dva tisíce a dostat stejnou službu, proč je neušetřit. Plus jak jsem psal, příjemný bonus v případě v...
Lidi oškubávají pojišťovny a pojišťovny pak oškubávají lidi. Je to takový hezký začarovaný kruh. Vše je krásné do okamžiku, kdy vás někdo nabourá a jeho pojišťovna se chová tak, že vás přejde chuť cokoli vlastnit.

A z vašeho bonusu v podobě úniku před postihem se mi zvedá žaludek už úplně, protože člověk, který k ježdění přistupuje takto, nakonec ujede od sraženého chodce.
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 08.01.2010 14:33, RE: Ručení
Tomi napsal:
ale já nemám na mysli jen rozdíl mezi kategoriema. Ten je řekněme 5000, taky nevím přesně. Ale rozdíl mezi 25 a 40 letým ridičem je dalších 4-5000kč. A další rozdíl je když si z Brna, Prahy nebo Rapotína. To jsem počítal pro oba s bonusem 40měsíců bez škod. Reálně bude mít větší bonus starší.
To sice ano, ale v té nižší kategorii to taky bude relativně mladý řidič bez bonusu a pořád se bavíme o cca 5-ti tisícovém rozdílu. Takže posuzujme jednoho konkrétního člověka, který se pohybuje na hraně mezi 2-ma nejvyššími sazbami a nemotejme tam další osobu. Takže máme muže 25 let bez bonusu a chce si pořídit BMW a váhá mezi 160 kW (do 2500 ccm) nebo 190 kW (do 3000 ccm). A já tvrdím, že ten rozdíl není vzhledem ke stanovené pořizovací ceně propastný, aby jej nedokázal absorbovat. Ovšem připouštím, že samo o sobě je šílené, když mladý řidič rovnou začíná na těchto strojích, kdy se ručení šplhá k 15-ti tisícům/rok, ale asi pojišťovny ví proč a mají spočítáno, jak dlouho se statisticky tohle auto udrží mezi 2-ma bílými čarami.
Mladý řidič se musí propracovat časem k lepším hodnotám povinného ručení. Já jako 25-ti letý řidič začínal na 1300 ccm, pak jsem přešel na 1800 ccm a teď prakticky za stejný peníze mám 2500 a do budoucna se třílitru nebojím ani z hlediska spotřeby ani z hlediska ručení. Jenže já už pravda mám za sebou 10 let, kdy platím ta ručení.
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 08.01.2010 14:35, RE: Ručení
Tomi napsal:
víc než poviné ručení bych řešil havarijní pojištění. U auta za 400 litrů je to celkem důležitá věc, a za BMW to bude víc než za Fiata nebo Škodovku!!!
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 08.01.2010 14:39, RE: Ručení
Koloss napsal:
Lidi oškubávají pojišťovny a pojišťovny pak oškubávají lidi. Je to takový hezký začarovaný kruh. Vše je krásné do okamžiku, kdy vás někdo nabourá a jeho pojišťovna se chová tak, že vás přejde chuť cokoli vlastnit.

A z vašeho bonusu v podobě úniku před postihem se mi zvedá žaludek už úplně, protože člověk, který k ježdění přistupuje takto, nakonec ujede od sraženého chodce.
To je hezky napsáno a s tím souhlasím. Právě na toto vychcánkovství se vymejšlí čímdál větší řemen, který pak akorát dopadne na nějakýho chudáka, který něco provede a je natolik slušný, že se k tomu přizná. Místo normálního postihu je v podstatě exemplárně potrestán.
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 08.01.2010 15:02, Nechápu
tady ty tlaky ohledně pov. ručení jsou úplně mimo. Ten člověk si nekupuje favorita za pět litrů ale pár roků staré bmw- a k tomu se vztahují trochu jiné náklady. Většina majitelů takových aut neřeší ručení, protože má komplet all-risc pojistku, která vyjde třeba na padesát i víc litrů ročně.
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 08.01.2010 15:27, RE: Ručení
Koloss napsal:

Mícháte několik věcí dohromady. To, že se nechci nechat buzerovat radary městské policie (např. v noci na jižní spojce v Praze), nebo omylem! projeté červené na křižovatce, je něco jiného než srážka chodce. Pokud bych nedejbože srazil chodce, pravděpodobně to nebude mojí vinou a i kdyby ano, je samozřejmě lepší zastavit, protože po ujetí by se zaprvé jednalo o trestný čin a za druhé můžu tomu člověku zachránit život, protože zde se jedná o každou vteřinu. Ale něco jiného je nesmyslně nastavený bodový systém, měření při vjezdu či výjezdu do resp. z obce. A to že člověk "vyjebe" se systémem, není nezákonné, ale dle mého názoru ani nemorální. Představte si, že dvakrát za den projedete na červenou (stává se to, obzvlášt ted v zimě by bylo nebezpečnější na poslední chvíli brzdit, než to projet), za 3 měsíce Vám přijde předvolání a jste bez řidičáku. Takhle přijde předvolání mému otci, přijde na úřad, z fotky je patrné, že se nejedná o něj, využije svou zákonnou povinnost odmítnout podat vysvětlení a přestupek se odloží. To, že to takhle jde, neznamená, že se mi to za těch pár let co jezdím už stalo, ale kdyby to přišlo, vím, že to mám ošetřené. A nemíchejte do toho srážku chodce a podobné věci.
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 08.01.2010 15:28, RE: Ručení
David V napsal:
To sice ano, ale v té nižší kategorii to taky bude relativně mladý řidič bez bonusu a pořád se bavíme o cca 5-ti tisícovém rozdílu. Takže posuzujme jednoho konkrétního člověka, který se pohybuje na hraně mezi 2-ma nejvyššími sazbami a nemotejme tam další osobu. Takže máme muže 25 let bez bonusu a chce si pořídit BMW a váhá mezi 160 kW (do 2500 ccm) nebo 190 kW (do 3000 ccm). A já tvrdím, že ten rozdíl není vzhledem ke stanovené pořizovací ceně propastný, aby jej nedokázal absorbovat. Ovšem připo...
Davide, napiš mi prosím tě na mail zigi(zav)seznam.cz, mám na tebe technickej dotaz
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 08.01.2010 15:28, RE: Ručení
David V napsal:
To je hezky napsáno a s tím souhlasím. Právě na toto vychcánkovství se vymejšlí čímdál větší řemen, který pak akorát dopadne na nějakýho chudáka, který něco provede a je natolik slušný, že se k tomu přizná. Místo normálního postihu je v podstatě exemplárně potrestán.
Nechci tady rozjíždět nějakou OT debatu, ale nějak mi k tobě (david V) neštymuje názor, že člověk, kterého blejsne radar na přehledné čtyřproudovce v rychlosti 56 km/h na nesmyslné padesátce je stejný hajzl jako člověk, který neposkytne první pomoc. Opravdu si tohle myslíš? Je radar na přejezdu, přes který nejezdí 40 let vlak, skutečně prospěšný člověku stejně jako zvládnutí přiškrcení tepenného krvácení? Pokud ano, je potom naprosto zbytečné pokračovat v jakékoli debatě a můžeme jít všichni unisono vrátit řidičáky, protože si pleteš morálku s pletencem nesmyslných zákonů, které sám překračuješ každý den (beze srandy - uvědom si jenom, kolik zákonů neznáš takže nemůžeš ani vědět, zda zrovna teď něco neporušuješ a jak známo, neznalost zákona, toť rajská hudba pro naše SNB sbory).... Nechcete náhodou člověka, který jel na 80 devadesát zavřít rovnou za neposkytnutí první pomoci? Vždyť z předchozího jasně vyplívá, že takoví lidé první pomoc neposkytují a kdo lže ten i krade a pokud nekrade teď tak by mohl příště....
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 08.01.2010 15:33, RE: Ručení
typek napsal:
Nechci tady rozjíždět nějakou OT debatu, ale nějak mi k tobě (david V) neštymuje názor, že člověk, kterého blejsne radar na přehledné čtyřproudovce v rychlosti 56 km/h na nesmyslné padesátce je stejný hajzl jako člověk, který neposkytne první pomoc. Opravdu si tohle myslíš? Je radar na přejezdu, přes který nejezdí 40 let vlak, skutečně prospěšný člověku stejně jako zvládnutí přiškrcení tepenného krvácení? Pokud ano, je potom naprosto zbytečné pokračovat v jakékoli debatě a můžeme jít všichni uni...
dik týpku za podporu, takhle nějak uvažuju. Pokud neznáte, doporučuji tyto stránky: spousta slušných a čtivých článků. obzvláště zaměřeno proti represivním metodám PaChu (pomáhat a chránit). http://www.dfens-cz.com/
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 08.01.2010 15:37, RE: Nechápu
Matka Kr napsal:
tady ty tlaky ohledně pov. ručení jsou úplně mimo. Ten člověk si nekupuje favorita za pět litrů ale pár roků staré bmw- a k tomu se vztahují trochu jiné náklady. Většina majitelů takových aut neřeší ručení, protože má komplet all-risc pojistku, která vyjde třeba na padesát i víc litrů ročně.
Matko to máte absolutní pravdu, spíš se to tu řeší, protože většina z nás takhle drahé a nestaré auto nevlastní. Například na obyčejného 2-letého passata platí otec havarijko 20,000 Kč ročně, takže u toho BMW to klidně může být i těch 50,000 Kč...
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 08.01.2010 16:18, RE: Ručení
typek napsal:
Nechci tady rozjíždět nějakou OT debatu, ale nějak mi k tobě (david V) neštymuje názor, že člověk, kterého blejsne radar na přehledné čtyřproudovce v rychlosti 56 km/h na nesmyslné padesátce je stejný hajzl jako člověk, který neposkytne první pomoc. Opravdu si tohle myslíš? Je radar na přejezdu, přes který nejezdí 40 let vlak, skutečně prospěšný člověku stejně jako zvládnutí přiškrcení tepenného krvácení? Pokud ano, je potom naprosto zbytečné pokračovat v jakékoli debatě a můžeme jít všichni uni...
Ta problematika je složitější. Samozřejmě nesouhlasím s měřením na přehledném úseku, ale i tam jednou ten předpis platí a konkrétně já, to prostě bez remců zaplatím. Stylem, jakým je Tvoje reakce koncipovaná je silně tendenční, a má volbou vhodných příkladů tak trochu zdiskreditovat můj komentář. Nechci tady vytvářet flame na téma buzerace a práce PaChů, je jisté, že si to usnadňují a z hloubi duše nesouhlasím s represí koncipovanou našimi českým odborníky. Ale stejně tak mi vadí stav na silnici, protože nic nebude fungovat bez neusálého dohledu, ale policajta, který by kontroloval spíše způsob jízdy, nežli rychlost, aby člověk pohledal. Dokreslujícím příkladem je moje nedávná cesta kolem Hodonína, kdy jsem na šesté hodině měl nalepeno auto PaCh a v mojí takometrové devadesátce+ mě bez skrupují předjel a mizel v dáli. Prostě mi některé švejkování vadí. Mám totiž strach, že časem přijdeme o všechno soukromí a ještě si to sami odhalsujem, protože co si budem vykládat, kohouty se utahují. Takže to zatím řeším stylem, že když udělám průser, tak ho řeším, jako svůj průser.
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 08.01.2010 16:30, RE: Nechápu
Matka Kr napsal:
To je na jedné straně pravda, na druhé straně jen těžko bude člověk za pojištění BMW za 400 tisíc platit pojistku 50 tisíc ročně, když ho zajímají rozíly v ručení za 2500 a 3000. To setýká lidí, kteří si kupují nové nebo zánovní BMW.
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 08.01.2010 16:31, RE: Ručení
david_b napsal:
Mícháte několik věcí dohromady. To, že se nechci nechat buzerovat radary městské policie (např. v noci na jižní spojce v Praze), nebo omylem! projeté červené na křižovatce, je něco jiného než srážka chodce. Pokud bych nedejbože srazil chodce, pravděpodobně to nebude mojí vinou a i kdyby ano, je samozřejmě lepší zastavit, protože po ujetí by se zaprvé jednalo o trestný čin a za druhé můžu tomu člověku zachránit život, protože zde se jedná o každou vteřinu. Ale něco jiného je nesmyslně nastavený b...
JJK,uzákonil bych, že jízda na červenou není dopravní přestupek a toleroval bych to. A takjy jízdu s 3promile v krvi, jízdu bez ŘP a taky v obcích bych zvednul rychlo mna minimálně 90 s tím, že není zdrávo jezdit pomalu.

Te´d jsi mě rozesmál.

Jinak otec nemá zákonnou povinnost ale možno nevypovídat.

A celé mi to připomíná začarovaný kru o šetření vody po jejím zdražení. zdražili, začalo se šetřit. VS klesl zisk tak zdražily vodu. tím nás donutily zase více šetřit. A zase jim klesl ziks a zase utáhly... A takhle to je s pojistnictvím. Někdo naspal nahoře dost trefně - pak ti bude na obtíž vůbec něco vlastnit.

Já razím tento názor: uděláš průser, ať vědomě (a o to hůře) či z nedbalosti, tak pykej.Ale nesanž se s tím vyjebat. Jenže, darmo mluvit, je toho kolem spousty a od politiků počínaje...

Jinak jsem měl dojem, že řeč je o BMW E90 a ne o těnto tématech.
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 08.01.2010 17:21, RE: Ručení
david_b napsal:
Mícháte několik věcí dohromady. To, že se nechci nechat buzerovat radary městské policie (např. v noci na jižní spojce v Praze), nebo omylem! projeté červené na křižovatce, je něco jiného než srážka chodce. Pokud bych nedejbože srazil chodce, pravděpodobně to nebude mojí vinou a i kdyby ano, je samozřejmě lepší zastavit, protože po ujetí by se zaprvé jednalo o trestný čin a za druhé můžu tomu člověku zachránit život, protože zde se jedná o každou vteřinu. Ale něco jiného je nesmyslně nastavený b...
Tak to promiňte, ale projet dvakrát za den na červenou mi nepřijde moc v pořádku. Jezdím denně do práce přes půl Brna a takovéto móresy jsem ještě nezavedl. Navíc - ohánět se tím, že už to na poslední chvíli neubrzdím je totální kravina, protože před červenou je ještě oranžová a to už mám brzdit. Tímto se řadíte opravdu mezi ty vychcánky, kteří dodržují opravdu jenom to, co nedokážou obechcat.

D-Fense čtu a ten rozhodně nenavádí k obcházení zákonů, pouze jen upozorňuje na nesmysly a zesměšňuje lidi, kteří je prosazují. Přejezd, po kterém 40 let nejel vlak není na každém rohu a odvolávat se na jeden nesmysl, který jste pravděpodobně ani neviděl na vlastní oči je prostá výmluva, proč se zákonům vyhýbat.
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 08.01.2010 17:35, RE: Ručení
Zdeny60 napsal:
JJK,uzákonil bych, že jízda na červenou není dopravní přestupek a toleroval bych to. A takjy jízdu s 3promile v krvi, jízdu bez ŘP a taky v obcích bych zvednul rychlo mna minimálně 90 s tím, že není zdrávo jezdit pomalu.

Te´d jsi mě rozesmál.

Jinak otec nemá zákonnou povinnost ale možno nevypovídat.

A celé mi to připomíná začarovaný kru o šetření vody po jejím zdražení. zdražili, začalo se šetřit. VS klesl zisk tak zdražily vodu. tím nás donutily zase více šetřit. A zase jim klesl ziks a zase...
Samozřejmě, že má možnost ne povinnost, to jsem se přepsal. S tou jízdou na červenou jsem to jen uváděl jako možnost, ne že to dělám, nebo že je to správné. Např. - rovněž příběh z D-Fense - člověk uhýbal sanitce tak, že vjel na červenou do křižovatky, aby sanitka za ním mohla projet, přišel o ŘP. A neměl možnost dokázat, že to bylo v rámci zákona. Myslel jsem samozřejmě takové věci. A abych jezdil jako magor, s tím, že se to zamete pod stůl - to nedělám ze dvou důvodů. 1. omezuji nejen svoji ale i všech ostatních bezpečnost, 2. policisté občas i hlídkují, takže by mě chytili okamžitě.
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 08.01.2010 17:37, RE: Ručení
david_b napsal:
Co to jako je omylem! projetá křižovatka na červenou???? Nebo stává se to-kor ted v zimě i dvakrát za den???!!
Ty vadžo, projíždět křižovatky na červenou teda já považuju za jednu z největších prasáren!! Čoveče, jestli seš Chlap, tak radši ten řidičák odevzdej a jezdi MHD než se kvůli tobě něco stane.
Sorry, ale z toho se mi fakt zved kufr.
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 08.01.2010 17:42, RE: Ručení
Koloss napsal:
Tak to promiňte, ale projet dvakrát za den na červenou mi nepřijde moc v pořádku. Jezdím denně do práce přes půl Brna a takovéto móresy jsem ještě nezavedl. Navíc - ohánět se tím, že už to na poslední chvíli neubrzdím je totální kravina, protože před červenou je ještě oranžová a to už mám brzdit. Tímto se řadíte opravdu mezi ty vychcánky, kteří dodržují opravdu jenom to, co nedokážou obechcat.

D-Fense čtu a ten rozhodně nenavádí k obcházení zákonů, pouze jen upozorňuje na nesmysly a zesměšňuje ...
Musíte brát v potaz jednu věc. Většinou, pokud dodržujete všechny předpisy, jste z obliga a nic se vám nestane. Ale občas nastanou sporné situace, jak jsem psal výše vjetí do křižovatky na červenou abyste pustil sanitku, a přijdete o body jen proto, že jste se držel výkladu zákona, ale stát má raději vybírání peněz do vlastní kasy za pomoci fotáků než aby hlídkovali příslušníci. A mnohem horší než např. vyšší rychlost jízdy je nesprávný a agresivní způsob, který praktikuje mnoho lidí, ale nelze je potrestat.
reagovat
  1 ... 5 6 7 8

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všechna práva vyhrazena.