Čtvrtek 23.02.2006 12:55,
TDI vs TDS
Stejne mi cela debata prijde stupidni. Puvodni otazka znela 4 valcove benzinove motory v BMW, odpoved byla spise jen na 4ti valce, takze tazajici se temer nic nedozvedel, a i kdyz se ptal na benzinvy motor strhla se bitva TDI vs TDS, kazdy motor ma neco sveho, je pravda ze se tezko srovnavaji, maji uplne jinou konstrukci, jine parametry, chovani atd, clovek co cche nizkou spotrebu a tak nizko v otackach jde do TDI, kdo ma rad vysoke otacky a skvely zvuk a nechce mit spotrebu 12 litru u benzinu tak si koupi TDS a ma otacky, zatah a spotrebu okolo 7 litru. Ale srovnavat 4valec TDI a 6ti valec TDS je taky divny, ale zase 6ti valce TDI byli o hodne pozdeji mylsim ze az v audi A6 1998, a bmw to melo o vice jak 5 let drive, takze se neda srovnavat. 6ti kvalt u TDI pokud vim byl prvni u audi 2,5 TDI a pak o neco pozdeji pro 1,9 TDI 130 koni. ale to jsou mnohem modernejsi motory, 330D v roce 2000 mela taky uz sestikvalt. Co treba srovanvat neco co jde srovant roekm vyroby a poctem valcu? co treba 320D 100kw 136 koní, a 1,9 TDI 96kw, 130 koni? to je preci jen rozumejsi, oba jsou 4valce, oba maji temer shodny rok vzniku, temer shodny obsah. To si mylsim ze je konkurence.
reagovat