Rover623 napsal:
Mazda používá Wankel v modelech RX a MX. Ty motory jsou spolehlivé dost, ale musí se kontrolovat olej (tak každých 14 dní), kromě možnosti narazit na přidřený kousek, právě z důvodu neschopnosti majitele jednou za 14 dní tu měrku z motoru vytáhnout, tam není čeho se bát. Ten servis je horší, buď musíte najít někoho kdo tomu rozumí, to bude pár lidí po celé ČR nebo si najít spolehlivý a pečlivý servis pokud se jedná o auta která neznají. Moje zkušenosti jsou spíš takové, že mechanici si dávají ví...
Tak jsem si zase rozšířila obzory, že se wankel dával i do MX jsem nevěděla. No obávám se že právě to že se musí trošku častěji kontrolovat olej může být kamenem úrazu- i když možná majitelé mazd s wankelem jsou pečlivější než majitelé alf s twin sparkem, ale třeba najít nepřidřenou alfu s twin sparkem je jenom nepatrně snažší než hledat jehlu v kupce sena (a to vím o pár lidech kterí maji twin spark a najeto i dost přez 200 000km a pořád super, takže při správné péči jsou taky spolehlivé dost) ... s tím že si mechanik bude spíš dávat pozor u něčeho co moc nezná souhlasím, nejspíš to tak u většiny bude, ale domnívám se že mu bude trvat podstatně déle, než najde závadu, pokud se objeví něco závažnějšího... Každopádně můj názor je, že RX7 je tak trošku specialitka, která by měla obývat garáž nějakého skutečného automobilobého fanouška (a třeba co by veterán objíždět srazy) spíš než aby sloužila jako celoroční auto pro zábavu, to by jí přecijenom byla trošku škoda, ne?
P.S Nedovolila bych si říct nic o spolehlivosti/nespolehlivosti auta co neznám, jenom sem vyjádřila doměnku že logicky by se vysoký výkon na malý obsah mohl (ale nemusel- neznám takže nevím) podepsat na životnosti motoru...