Úterý 25.07.2017 20:33,
CR-V nebo jiné?
Dle ceny p.ůjde o předposlední model. Já mám pár postřehů pouze s 2 litrem s manuálem. Předně ta pozitiva: nízká spotřeba. Já sice dokáži i 3,7l V6 benzínem a automatem jezdit pod 9/100,. ale nejsem asi ta pravá reference. nProto jen uvedu a nikomu nevnucuji, že s CR-V a 2,0i jsem byl schopen jet za necelých 7/100 včetně pár km po městě. Komfort jízdy je velmi dobrý, řízení přesném brzy dobré, posez dobrý, až na malé boční vedení. Kufr - tam to je horší. Sice na výšku hafol místa, na délku už vede kombi v podobné cenové kategorii. Zadní sedačka polohovatelná, nezávislá. Jako celek bych to pro jídzu hodnotil velmi dobře, zejména jsem chtěl říct, že 2,0i se s autem nijak netrápí a je to nejlepší kombinace, protože u 2,4i výkon sežere automat a manuál se (snad se nepletu) v CR-V k 2,4i nedával. Provedení: auto je slušně provedené až na to, že na spodku jsou místa zcela neošetřená proti posypm a soli. Zejméne pole podlahy kolem středového tunelu. Tam to chce ihned ošetřit. Na motoru a v motorovém prostoru u všech CR-V i Accordů stejný neduh - povrchová koroze všech šroubů a hliníkových dílů. Nechápu, kastle byly v pořádku také u všech. Servis je údajně (/nemám ověřeno) cenově stejný, jako u jiných aut stejné kategorie, tím chci říct, že není dražší (ale není ani levný, jak by člověk chtěl). Hondy patří obecně ke spolehlivé skupině vozů a zejména benzíny nemají chybu.
Problém je pohon 4x4, ten se jen tak tváří a CR-V není rozhodně auto do terénu. Toto jsem si sic nemohl ověřit v praxi, ale youtube je plní srovnávacích videií, co zvládne CR-V vesrus konkurence. pro polní cestu stačí FWD, do většího terénu už by mohl nastat problém.
Já soobně jsem ji pak nekoupil,koupil jsem Subaru Outback a jsem maximálně spokojen s jízdním prjeve a zejména spotřebu 2,5 boxeru, který více než 2 roky vlastnictzví leží na 7,6/100, dálnice jezdím jen občas 160+160km. Jinka okresky a město. V zimě nemám obavy, spodek je vysoký ažaž, pohon je bez komentáře, cena stejná, náklady možná o fous vyšší (Subaru má možná o fous dražší servis). Jezdím na hory dost často mimo cesty a jsem rád za svoji volbu. CR-V by "můj" terén s největší pravděpodobností nezvládlo.
reagovat