0
zpět

diskuze k tématu: BMW 850i - zkušenosti majitele po deseti letech

kategorie zařazení tématu: německá vozidla
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 14.03.2008 11:28, RE: Neskrývám závist:)
Tomáš - TipCars.com napsal:
Dobrý den. Opravdu skvělá recenze). BMW řady 8 je moji láskou už od dětštví, ale bohužel jen platonickou. Jako nové stálo dost přes 3 milióny korun a svého času to bylo technicky asi nejlepší auto na světě. Jediným porovnatelným byl Mercedes-Benz SL R129 ze stejného roku, nebo-li takzvaná žehlička. Jak se hodně zajímám o ojetiny, tak opravud mnozí říkají, že jak 12 válec od BMW, tak i od Mercedesu jde dnes málokdy na všech 12 válců. Ta spotřeba oleje je zajímavá a dle mého názoru je na vině t...
ooo, tak to jsem velmi polichocen. Dekuji. Predstavte si, ze jsem se nedavno probiral svym videoarchivem a nasel jsem tam scenu, jak pred mnoha lety, jeste jako brigadnik na parkovisti Velke ceny motorek v Brne, sedam nejake mlade nezname zapadonemecke dame prave do vínové 850ky a nechavam si to natocit.. I ja jsem se tehdy zasnil, ze jednou, mozna.. Diky i za zamysleni nad puvodem problemu s valci a spotrebou. Do teto miry detailu jsem nikdy nepronikl. A s tim zaverem, ze na vine budou krouzky, se zminuji v jine casti diskuze. Ono to auto ted uz vetsinou stoji a jen sem tam se s nim vyjede nebo se alespon protoci motor. Což prispiva k jejich horsimu mazani a vetsimu opotrebeni pri startech.. ten zaver Vaseho prispevku je pro me natolik lichotivy a zavazujici, ze se v lete pustim do vymeny posledni casti, ktera si lichotek nezaslouzi. A tim je zkorodovany vyfuk :))
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 14.03.2008 11:29, hezka recenze
pekne napsane,obdivuji lidi co v dnesni dobe trivalcu chovaji takove spotrebice a chapou ze radost z auta muze byt i v necem jinem nez jenom mit na palubnim pc prumer 3.8l na 100 km.taky me s casu na cas chytne touha po v6, v8,turbo benzinech a jinych chutovkach ,ale pak pockam az to prejde a z ekonomickych duvodu nasednu zpatky ze snu zase do tdi.ale kdyz budu bohatej a ropa jeste bude tak jdu to toho.
pro ekomotoristy >.sory ze neminim zachranovat ledovce jezdenim v htp,ale slibuji ze dneska vyhodim flasky do spravnyho kontejneru.
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 14.03.2008 11:31, RE: bak
anonym napsal:
Nevšímej si tady těch některých pitomců, oni vživotě nepochopí, že vlastníš 3-4 vozy, a z toho jeden či dva z nich protáhneš jen párkrát do roka.
snazim se, ale vzdycky me to trosinku zamrzi a mam potrebu reagovat. Je to kolorit vsech podobnych chatu, ja jsem se s tim setkal i pri recenzi jineho sveho auta na Tipcars cca pred mesicem. Dik za podporu
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 14.03.2008 11:34, RE: 850
stowaway napsal:
Naprostá nádhera - jak recenze, tak její předmět...Vzhledem k mým prapodivným sympatiím ke starším a atypickým autům je toto povídání přesně má krevní skupina - a jsem rád, že se v záplavě článků a diskusí o tom, jestli TDI chrochtá moc, nebo ještě víc,objeví i něco takového...Miku, gratuluji...
dekuji, dekuji. Mimochodem, takovych, co maji prapodivne sympatie ke starsim atypickym autum, je nas vic, a je to videt i na tomto diskuznim foru!
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 14.03.2008 11:38, Parada
Jen ten vykon 295 koni na 12V mi prijde celkem malo:) jinak taky se nemuzu rozloucit se svym autem je to sice jen Laguna ale porizovaci cena byla 45000 a nacpal sem do ni uz 30000:) s takovou s ni za chvili bude novy kus:)
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 14.03.2008 11:39, RE: bak
anonym napsal:
precti si to poradne troubo, ma to jako druhe auto.
jinak 3 litrum oleje na 1000 se mi taky moc nechce verit, a spotrebe taky moc ne, 750 jsem jezdil a na dalku 12-13 pri rychlosti kolem 160
ja nepsal o nekolika autech blbecku, ale o konkretnim. Me je volny kolik jich ma ja mu je preju, ostatne jedno auto ma malokdo....
Jen rikam, pokud najedes na kraxne za deset let 50 tisic (Km) tak o ni vis hovno!
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 14.03.2008 11:44, RE: hezka recenze
autofanda napsal:
pekne napsane,obdivuji lidi co v dnesni dobe trivalcu chovaji takove spotrebice a chapou ze radost z auta muze byt i v necem jinem nez jenom mit na palubnim pc prumer 3.8l na 100 km.taky me s casu na cas chytne touha po v6, v8,turbo benzinech a jinych chutovkach ,ale pak pockam az to prejde a z ekonomickych duvodu nasednu zpatky ze snu zase do tdi.ale kdyz budu bohatej a ropa jeste bude tak jdu to toho.
pro ekomotoristy >.sory ze neminim zachranovat ledovce jezdenim v htp,ale slibuji ze dneska ...
dekuji. Ja jsem tusil, ze tou spotrebou a neekologicnosti provozu otevru Pandorinu skrinku a ozvou se kritikove. Chtel bych k tomu dodat, ze se tou spotrebou nijak nechlubim, ani na ni nejsem pysnej. Je to konstatovani stavu veci a je to udaj natolik se vymykajici prumeru, ze jsem ho ve svem popisu nemohl pominout. Na svou dalsi obranu uvadim, ze se s timto Otesankem jezdi opravdu minimalne a me dalsi, i nemotoristicke, aktivity jsou s prirodou jiz v souladu!
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 14.03.2008 11:50, RE: bak
mike napsal:
snazim se, ale vzdycky me to trosinku zamrzi a mam potrebu reagovat. Je to kolorit vsech podobnych chatu, ja jsem se s tim setkal i pri recenzi jineho sveho auta na Tipcars cca pred mesicem. Dik za podporu
jestli jsem snad urazil, tak nerad, za 35 let co jezdim venku, jsem take ledasco videl a do dnes vidim i ta auta, jez na evropsky trh ani neprijdou, ale jen tam kde to lidi zaplati a kde neni problem jezdit s jakkoliv upravenou karou. Auto jsem vam nehanil jen me zarazil maly pocet km. Pokud mate 5 aut je to podle vas x 5000Km tj. 25 000Km rocne. Sorry, to je hold na nase pomery smesne. Ale fajn, at vam to slouzi.
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 14.03.2008 12:04, RE: bak
anonym napsal:
jestli jsem snad urazil, tak nerad, za 35 let co jezdim venku, jsem take ledasco videl a do dnes vidim i ta auta, jez na evropsky trh ani neprijdou, ale jen tam kde to lidi zaplati a kde neni problem jezdit s jakkoliv upravenou karou. Auto jsem vam nehanil jen me zarazil maly pocet km. Pokud mate 5 aut je to podle vas x 5000Km tj. 25 000Km rocne. Sorry, to je hold na nase pomery smesne. Ale fajn, at vam to slouzi.
ja s Vami budu rad polemizovat, pokud to bude bez vulgarit. Osobne se domnivam, ze Vami protezovany parametr pro poznani auta, a sice pocet ujetych km, neni uplne to prave. Co poznte na aute, kdyz kazdy den najedete na dalnici Praha Brno, zapnete tempomat a po 200 km ho vypnete, odpoledne totez v opacnem poradi.. Sam jsem to zazil extremeji pri jizde z San Francisca do Mexika. Pak na aute najedete opravdu velke porce kilometru, ale na svem aute budete schopen popsat maximalne ten tempomat a vicko od nadrze. Ja si s ohledem na slozitost tohoto auta nechal poslat manual na diskete az z Mnichova a opravdu maloktere auto ze svych znam do te miry detailu, jako toto. Konecne, mate-li nejaky konkretni dotaz z bezneho zivota ridice, na ktery bych nemel odpoved a na kterem byste demonstroval mou malou zkusenost, pak sem s nim. Nejde mi o konfrontaci, snad si rozumime..
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 14.03.2008 12:08, Cena nového 850i
Pokud se pamatuji dobře, začínala na 135.000,- DM. Jinak po tomhle autě jsem před 16 lety taky mlsně a závistivě koukal, když se otevřely hranice a Němčouři se s ním jezdili na dovču. Tenkrát v jednom testu vychvalovali "elektromotorové" chování dvanáctiválce, se zátahem od volnoběhu i na čtyřku, což v době Favoritů a Golfů II byla vlastnost jen takovýchto motorových skvostů! Jen to jejich olejožroutství ......
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 14.03.2008 12:09, RE: Cena?
anonym napsal:
Jsem se skoro trefil, marka byla tehdy okolo 16-17?
Kdepak nejmíň 20,-. A když tak o tom dumám někde v deep space paměti vidím dokonce 100 000 DM.
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 14.03.2008 12:18, RE: Cena nového 850i
anonym napsal:
Pokud se pamatuji dobře, začínala na 135.000,- DM. Jinak po tomhle autě jsem před 16 lety taky mlsně a závistivě koukal, když se otevřely hranice a Němčouři se s ním jezdili na dovču. Tenkrát v jednom testu vychvalovali "elektromotorové" chování dvanáctiválce, se zátahem od volnoběhu i na čtyřku, což v době Favoritů a Golfů II byla vlastnost jen takovýchto motorových skvostů! Jen to jejich olejožroutství ......
elektromotorove chovani? Tak to je pekny! To jsem jeste neslysel, ani necetl, ale je pravda, ze prubeh jizdy tento pocit vyvolava. Jednak je motor dokonale odhlucnen, ale hlavne, pokud neslapete nejak moc na plyn, aby aut. prevodovka nepodřazovala, pak k razeni stupnu dochazi pokazde nekde v rozmezi 800 az 2000. Coz akusticky splyva v jeden dlouhy rychlostni stupen..
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 14.03.2008 12:23, RE: bak
anonym napsal:
ja nepsal o nekolika autech blbecku, ale o konkretnim. Me je volny kolik jich ma ja mu je preju, ostatne jedno auto ma malokdo....
Jen rikam, pokud najedes na kraxne za deset let 50 tisic (Km) tak o ni vis hovno!
ty jsi fakt magor, jelikož vím že tento pán má několik vozů pro radost tak to že najdede na za rok 5000km a to jen v sezóně tj cca 800km měsíčně není vůbec nic divnýho. Nevím co tě trápí na tom, že má najeto tak málo když účel tohoto auta je úplně jiný než ho harcovat po dálnicích.
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 14.03.2008 12:25, RE: bak
anonym napsal:
To snad není možné co ty plácáš za nesmysly. To slyším prvně, že jedno auto má málokdo.
Pokud se ti zdá 50 000 km na zkušenost málo, pak by jsi si zřejmě nikdy nepřečetl zkušenosti se supersporty jako Lambo a Ferrari. S takovými auty se prostě denně nejezdí.
Ty seš mi ale jouda.
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 14.03.2008 12:41, Rok výroby 2001?
Jestli je rok výroby 2001, jak může být řeč o deseti letech?
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 14.03.2008 12:47, RE: Cena?
anonym napsal:
Kolik to prosimtě stálo jako nové? matně si vzpomínám, že v té době cca. rok 91stála M5 myslym něco okolo 1 milionu Kčs. Jinak pěknej kočár akorát ten automat by mně vadil, není nad manuál. Je škoda, že současná šestka nemá podobný design, dnes neumí Bmw vyrobit tak přitažlivé auto jako např. tuhle osmu či starou šestku.
3.800.000Kč
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 14.03.2008 12:53, pěkná recenze
na zajímavý vůz... tohle se každý den nevidí. Díky autorovi!!!
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 14.03.2008 13:01, BMW
NEROZUMÍM: r.v. 10/2001 a využívám ho 10let?
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 14.03.2008 13:04, pochvala
chlape! skvěkle napsaná recenzka na krásné auto!
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 14.03.2008 13:08, RE: BMW
anonym napsal:
NEROZUMÍM: r.v. 10/2001 a využívám ho 10let?
Dmnce toto, kdyby sis přečetl diskuzi, tak majitel píše o chybě, má tam být 10/1991
reagovat
  1 ... 3 4 5 ... 9

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všechna práva vyhrazena.